Primăria Suceava caută firmă care să confecţioneze costume de domnitori, domniţe, boieri sau gâde

Primăria Suceava caută o firmă care să confecţioneze mai multe seturi de costume medievale de domnitori moldoveni, boieri, domniţe, oşteni, gâde, spahii sau tătari, dar şi de nobili poloni, maghiari sau medic veneţian, pentru Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun.

240 afișări
Imaginea articolului Primăria Suceava caută firmă care să confecţioneze costume de domnitori, domniţe, boieri sau gâde

Primăria Suceava caută firmă care să confecţioneze costume de domnitori, domniţe, boieri sau gâde (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Arhiva Mediafax Foto)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că a fost organizată o licitaţie pentru costume medievale, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, la care nu s-a prezentat nimeni.

El a arătat că pentru această licitaţie este alocată suma de aproape 120.000 de lei.

Potrivit primarului, firma trebuie să confecţioneze zece corturi şi seturi de costume medievale de domnitor moldovean, de domniţe, de boier, oştean, slujitor, gâde, de spahii şi tătari, de nobil polon şi nobil maghiar, de medic veneţian, dar şi un set de haine de copil de boier.

Prin proiectul "Perle Medievale", prin care sunt promovate cetăţile Suceava, Hotin şi Soroca, finanţat cu 110.000 de euro prin Programul Operaţional de Cooperare România-Ucraina-Republica Moldova, autorităţile sucevene doresc, între altele, să achiziţioneze costume şi recuzită pentru Festivalul Medieval care se desfăşoară în Cetatea de Scaun a Sucevei.

Festivalul Medieval se desfăşoară anual în Cetatea de Scaun a Sucevei, la jumătatea lunii august, şi include spectacole de teatru, recitaluri, turniruri, spectacole cu foc, jonglerii, concerte de muzică medievală. În acest an, festivalul se va desfăşura în perioada 15-18 august şi va marca şi 625 de ani de atestare documentară a Cetăţii de Scaun din Suceava.

Tot ceea ce trebuie să ştii despre examenul de BACALAUREAT din acest an

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici