Primăria Timişoara recâştigă în instanţă un corp de clădire al Spitalului de Copii

Curtea de Apel Timişoara a decis ca una din cele şapte clădiri în care funcţionează Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara să revină în patrimoniul statului român, după ce fusese revendicată de Henriette Reibert, decizia putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

100 afișări
Imaginea articolului Primăria Timişoara recâştigă în instanţă un corp de clădire al Spitalului de Copii

Primăria Timişoara recâştigă în instanţă un corp de clădire al Spitalului de Copii (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Primăriei Timişoara, Curtea de Apel Timişoara a respins apelul formulat de Henriette Reibert, care a revendicat unul din cele şapte imobile în care funcţionează Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara.

Conform sursei citate, Curtea de Apel Timişoara a dispus ca această clădire, în care funcţionează acum Secţia de Chirurgie, să revină în patrimoniul statului român.

Sentinţa Curţii de Apel Timişoara poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Clădirea revendicată de Henriette Reibert a fost deţinută în perioada interbelică de o societate pe acţiuni. Henriette Reiber, care este cetăţean german, este moştenitoarea unuia dintre acţionarii acelei societăţi. După Revoluţie, femeia a început demersurile pentru recuperarea clădirii.

Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara funcţionează în prezent în şapte clădiri din zona centrală a municipiului. Cea de-a opta clădire, în care se aflau Secţia de Pneumologie şi Laboratorul, a fost evacuată de proprietar, Vladimir Cârpaci, cele două secţii fiind mutate într-unul din celelalte şapte imobile ale spitalului.

Clădirea respectivă a fost retrocedată foştilor proprietari în anul 1995. Prin vânzări succesive, imobilul a ajuns în proprietatea familiei de romi Cârpaci, care a cerut evacuarea. În 1 noiembrie a expirat ultimul termen de evacuare, astfel că Vladimir Cârpaci s-a prezentat pentru a-şi prelua proprietatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici