Primăria va majora cu 50% bugetul pentru alocaţia de hrană din spitalele din Bucureşti

Proiectul de hotărâre care prevede majorarea cu 50% a nivelului alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din spitalele din Bucureşti a fost aprobat, joi, de Consiliul General al Capitalei, suma necesară fiind de peste cinci milioane de lei.

200 afișări
Imaginea articolului Primăria va majora cu 50% bugetul pentru alocaţia de hrană din spitalele din Bucureşti

Primăria va majora cu 50% bugetul pentru alocaţia de hrană din spitalele din Bucureşti

„Se aprobă majorarea cu 50% a nivelului alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. (...) Finanţarea majorării nivelului alocaţiilor se va efectua din bugetul propriu al Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, iar bugetul estimat pentru acest proiect este de 5.523.000 lei. (...) Având în vedere creşterea preţurilor la mărfurile alimentare în perioada octombrie 2016 - aprilie 2018, precum şi elementele specifice alimentaţiei în cazul anumitor boli, este necesară majorarea nivelului actual alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice aflate în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti”, potrivit proiectului.

În efectuarea acestei propuneri de majorare s-a avut în vedere şi faptul că ajustarea alocaţiei de hrană este un act reparator de decenţă şi o necesitate pentru actul medical.

„Alimentaţia bolnavilor constituie o componentă a tratamentului afecţiunilor medicale şi are un rol important în acordarea asistenţei medicale spitaliceşti pentru asigurarea necesarului caloric şi a conţinutului în proteine, lipide şi alte elemente nutritive, precum şi a unor regimuri alimentare corespunzătore diverselor afecţiuni. Ajustarea, indexarea alocaţiei de hrană a bolnavilor este nu numai un act reparator de decenţă, ci o reală necesitate care influenţează direct actul medical, iar grija pentru pacienţi, semeni ai noştri, aflaţi în suferinţă, ar trebui tratată cu prioritate. Acestea au fost modificate în anul 2016 şi nu mai corespund realităţilor, iar succesul tratamentului este dat şi de o alimentaţie corespunzătoare”, mai arată documentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici