Primarul din Deta, într-o scrisoare către cetăţeni: Am fost executat ca pe vremea stalinismului

Primarul din Deta, Petru Roman, anunţă, într-o scrisoare deschisă adresată localnicilor, că nu va participa la festivităţile de ziua localităţii, el susţinând că a fost "pus la zid şi executat ca pe vremea stalinismului" de mass-media şi afirmând că suferă din cauză că îşi vede "copiii hăituiţi".

1345 afișări
Imaginea articolului Primarul din Deta, într-o scrisoare către cetăţeni: Am fost executat ca pe vremea stalinismului

Primarul din Deta, într-o scrisoare către cetăţeni: Am fost executat ca pe vremea stalinismului (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

În scrisoarea deschisă transmisă, vineri, de primarul Petru Roman (PDL), acesta susţine că mass-media a fost "influenţată de câţiva lideri politici", transformând incidentul în care au fost implicaţi fiii săi într-un scandal politic în încercarea de a-l "compromite şi discredita".

"În primul rând vreau să îmi cer scuze faţă de dumneavostră pentru scandalul iscat după altercaţia în care au fost implicaţi şi cei doi fii ai mei. Mass-media, influenţată de câţiva lideri politici, a transformat acest incident, regretabil de altfel, într-un scandal politic, într-o încercare de a mă compromite şi discredita în faţa dumneavoastră. Am trecut prin momente teribile. Am fost pus la zid şi executat ca în urmă cu 50 de ani, în vremea stalinismului", arată primarul din Deta, Petru Roman.

El susţine că suferă din cauză că îşi vede "copiii hăituiţi", însă recunoaşte că aceştia "nu sunt îngeri".

"Nu spun că am fost un tată perfect şi îmi asum greşelile pe care le-am făcut în educaţia celor doi copii. Am suferit şi sufăr şi acum când îmi văd copiii hăituiţi, anchetaţi şi arestaţi. Nu spun că sunt îngeri, nu spun că sunt nevinovaţi, dar nici nu sunt cei mai mari criminali ai acestei ţări. Mă doare sufletul şi tresar de fiecare dată când le aud numele la televizor sau la radio, mi se opreşte inima în loc atunci când deschid un ziar şi mă gândesc de fiecare dată ce blestem s-a abătut asupra mea, unde am greşit, ce nu am făcut bine şi cum aş putea să îi readuc pe calea dreaptă pe fiii mei", mai spune primarul Petru Roman în scrisoarea deschisă adresată cetăţenilor din Deta.

El susţine că "suferinţa" prin care a trecut în ultimele zile l-a "doborât sufleteşte", însă acuză mass-media că a lansat "enormităţi".

"Nu îmi este deloc uşor şi suferinţa prin care trec în această perioadă m-a doborât sufleteşte. Dar de aici şi până la enormităţile lansate în ultimele zile prin diferite canale mass-media e cale lungă", mai spune Petru Roman.

El mai precizează că are încredere în justiţie şi îi anunţă pe cetăţeni că nu va participa la Zilele Oraşului, manifestare care are loc de vineri până duminică.

"Din păcate, nu voi putea fi alături de dumneavoastră pentru că, vă spun cu sinceritate, nu mă pot preface. Nu pot să vă mint şi să mă prefac vesel atunci când sufletul meu este sfâşiat de durere", mai afirmă Petru Roman.

El îi anunţă pe cetăţenii din Deta că nu va renunţa la funcţie şi că are de gând să îşi ducă la bun sfârşit responsabilitatea cu care l-au învestit prin vot.

În încheierea scrisorii, primarul Petru Roman le mulţumeşte locuitorilor din Deta care au trimis "o mulţime de mesaje de încurajare" în aceste zile şi se declară "impresionat de solidaritatea" de care au dat dovadă.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul localităţii Deta a izbucnit un conflict între mai multe persoane, în urma căruia trei tineri au fost înjunghiaţi.

Poliţiştii au stabilit că agresorul este Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din oraşul Deta, Petru Roman (PDL), şi că şi fratele lui Bogdan, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandal.

Cei trei tineri înjunghiaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, au fost duşi la spital, doi ajungând la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara şi fiind în stare stabilă, iar al treilea la spitalul din Deta, fiind apoi externat.

În această cauză sunt cercetaţi atât fiii primarului din Deta, cât şi alte trei persoane. Iniţial, patru persoane, între care şi Călin Roman au fost reţinute, iar Bogdan Roman este în continuare căutat, fiind dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră.

Luni seară, Judecătoria Deta a emis mandate de arestare pentru 29 de zile pentru fiul cel mic al primarului Călin Roman şi pentru Radu Gherghel, Daniel Vasile Bîrzan şi Valentin Pavel Strîmtu, suspectaţi de implicare în altercaţie. Totodată, Judecătoria Deta a emis mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile pe numele lui Bogdan Roman, fiul cel mare al primarului din Deta, care este căutat de către anchetatori, fiind suspectat că a tăiat cu sabia trei tineri în urma conflictului din Deta.

Faţă de cei cinci a fost pusă în mişcare acţiunea penală printr-o ordonanţă emisă luni, acuzaţiile fiind de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, mai multe infracţiuni de lovire-forma tip şi agravată. Pentru Bogdan Daniel Roman a fost începută urmărirea penală şi pentru infracţiunea de port fără drept al cuţitului în locuri publice.

Magistraţii Judecătoriei Deta au motivat decizia de arestare a celor patru persoane implicate în altercaţia din localitate prin faptul că "lăsarea în libertate prezintă pericol concret pentru ordinea publică", în timp ce apărătorul suspecţilor a susţinut că fiul cel mare al primarului a fost şi el rănit.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean din Timişoara au confirmat, marţi, că fiul cel mare al primarului din Deta Bogdan Roman s-a prezentat la spital după scandal, precizând că acesta avea o plagă tăiată la degetul mare, a primit îngrijiri, apoi a fost lăsat să plece. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Timişoara, Liana Dacilescu, declara că Bogdan Roman s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor a unităţii sanitare cu o plagă tăiată la degetul mare de la mâna dreaptă şi a primit îngrijiri medicale la Casa Austria, Secţia de chirurgie reparatorie a spitalului, fiind lăsat să plece în aceeaşi noapte, fără a fi internat.

Potrivit sursei citate, Bogdan Roman le-a declarat medicilor că rana pe care o avea la degetul mare este rezultatul unei autoaccidentări, astfel că nu a fost anunţată Poliţia.

Poliţiştii l-au căutat pe Bogdan Roman la un apartament din Timişoara în care se ştia că locuieşte, însă nu au intrat deoarece nu aveau mandat de percheziţie, el nelocuind acolo cu forme legale.

Maşina lui Bogdan Roman a fost descoperită, marţi, în spatele blocului din Timişoara unde locuieşte prietena acestuia, fiind ridicată şi supusă unei expertize criminalistice. În autoturismul cu numere de Bucureşti şi care avea parbrizul spart au fost găsite o bară metalică, o jachetă şi mai multe pete de sânge, pe scaunul din dreapta şoferului., fapt ce ar confirma declaraţiile lui Călin Roman date în faţa magistraţilor din Deta, potrivit cărora la plecarea spre Timişoara maşina în care se afla împreună cu fratele său a fost atacată de prietenii şi rudele părţilor vătămate.

Joi, mai multe arme albe, dar şi două pistoale au fost găsite în curtea unei case vecine cu locuinţa lui Călin Roman din Deta, una dintre ipoteze fiind că armele au fost aruncate în curtea respectivă de către persoane implicate în scandalul petrecut la sfârşitul săptămânii trecute.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că poliţiştii au găsit pe acoperişul unei case vecine cu locuinţa lui Călin Roman din Deta două pistoale, din care unul se presupune că ar fi cu gaze, şi două săbii.

Potrivit poliţiştilor, unul dintre pistoalele găsite în curtea casei din Deta este cu glonţ, fiind găsite şi mai multe cutii cu muniţia aferentă.

De asemenea, în frunzişul din curtea casei s-au mai găsit cuţite, ghioage, topoare şi bâte de baseball.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici