Primarul dintr-un municipiu cheamă oamenii la un protest faţă de demiterea şefului Băncii Naţionale de Gene

Primarul din Buzău, Constantin Toma, cheamă localnicii să participe la un protest faţă de demiterea directorului Băncii Naţionale de Gene. Invitaţia a fost lansată, sâmbătă, printr-o postare pe Facebook. Mitingul va avea loc duminică în Piaţa Daciei din Buzău, transmite corespondentul MEDIAFAX.

646 afișări
Imaginea articolului Primarul dintr-un municipiu cheamă oamenii la un protest faţă de demiterea şefului Băncii Naţionale de Gene

Primarul dintr-un municipiu cheamă oamenii la un protest faţă de demiterea şefului Băncii Naţionale de Gene

„Invitaţie la miting în Piaţa Daciei din Buzău, duminică, 15 decembrie 2019, ora 11.00 pentru susţinerea domnului Costel Vînătoru şi a Băncii de Resurse Genetice Vegetale”, a scris primarul din Buzău, Constantin Toma, pe reţeaua de socializare.

Potrivit acestuia, în septembrie 2019, s-a înfiinţat, prin Hotărâre de Guvern, Banca Naţională de Gene a României pentru legumicultură, floricultură, plante medicinale şi aromatice, avându-l ca director pe cercetătorul Costel Vînătoru, şeful Laboratorului de genetică din cadrul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, cea mai veche instituţie de acest fel din România.

„Această bancă de gene înfiinţată la iniţiativa cercetătorului Costel Vînătoru este o instituţie esenţială pentru viitorul alimentaţiei sănătoase a poporului român. Scopul ei este de a prezerva comoara genetică vegetală a României, adică legumele româneşti sănătoase şi cu gust, pentru că, azi, acestea se află într-un mare pericol, ocupând doar 5% din piaţă, restul fiind legume din import, mult mai slabe calitativ. Joi noapte, ca hoţii, Ministrul Agriculturii, domnul Adrian Oros a luat o decizie golănească: demiterea cercetătorului Costel Vînătoru din funcţia de director al Băncii Naţionale de Gene şi înlocuirea acestuia cu un jurist fără nicio legătură cu cercetarea ştiinţifică”, a transmis Toma.

Constantin Toma a mai afirmat că „această decizie este un atac direct la întreaga comunitate buzoiană şi la sănătatea românilor”.

La rândul lor, reprezentanţii Jandarmeriei Buzău au precizat că „în intervalul 11.00-14.00, traficul auto şi pietonal va fi afectat pe traseul Piaţa Dacia-Bulevardul Nicolae Bălcescu-Instituţia Prefectului Judeţului Buzău-Parcul Crâng-Banca de Gene. Pentru desfăşurarea în condiţii de legalitate a adunării, jandarmii buzoieni, cu sprijinul IPJ Buzău, ISU Buzău şi Poliţiei Locale, vor asigura ordinea publică premergător şi pe timpul manifestării”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici