Primarul Romeo Stavarache, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul legat de repartizarea unei locuinţe. PNL îl suspendă din partid

Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, marţi, de Tribunalul Bacău, în dosarul în care a fost trimis în judecată în aprilie 2014, pentru că ar fi aprobat repartizarea unei locuinţe către un subaltern, sentinţa nefiind definitivă. După condamnare, Stavarache a fost suspendat din PNL.

585 afișări
Imaginea articolului Primarul Romeo Stavarache, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul legat de repartizarea unei locuinţe. PNL îl suspendă din partid

Primarul Romeo Stavarache, închisoare cu suspendare în dosarul legat de repartizarea unei locuinţe (Imagine: Mircea Rosca/ Arhiva Mediafax Foto)

Magistraţii Tribunalului Bacău l-au condamnat pe Romeo Stavarache la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru tentativă de abuz în serviciu, în dosarul în care a fost trimis în judecată în aprilie 2014, alături de alte două persoane, angajate ale Primăriei Bacău la data faptelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De altfel, Gheorghe Muntianu, la data faptelor şef al Serviciului administrare fond locativ şi îndrumare asociaţii de proprietari din Primăria Bacău, a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru tentativă de abuz în serviciu, uz de fals şi conflict de interese, iar Gavril Pircu, la data faptelor director executiv al Direcţiei patrimoniu din Primăria Bacău, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, pentru tentativă de abuz în serviciu.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la pronunţare.

În aprilie 2014, primarul Bacăului, Romeo Stavarache, a fost trimis în judecată de DNA, pentru tentativă la abuz în serviciu, într-un dosar privind repartizarea unei locuinţe către un subaltern.

Stavarache, suspendat din PNL după condamnare

După condamnare, primarul din Bacău, Romeo Stavarache, a fost suspendat din PNL, co-preşedintele PNL Bacău Tudoriţa Lungu spunând că el ar trebui să demisioneze din funcţia publică şi din partid.

În decizia luată, şefii PNL Bacău au invocat statutul partidului, care, potrivit acestora, prevede că orice membru care este condamnat de prima instanţă de judecată este automat suspendat din funcţie.

De altfel, în vara anului trecut, Stavarache a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Bacău a PNL, după ce procurorii DNA l-au reţinut pentru că ar fi primită mită 2,3 milioane de lei de la patru oameni de afaceri, acest dosar fiind în prezent pe rolul instanţei de judecată.

"Nu ştiu ce vrea domnul Stavarache, însă, dacă aş fi în locul dumnealui, mi-aş fi dat demisia atât din partid, cât şi din funcţia publică. Şi pentru domnia sa ar fi fost mult mai simplu. Dar demisia este un act unilateral, aşa că…", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, co-preşedintele PNL Bacău Tudoriţa Lungu.

Aflat la finalul celui de-al treilea mandat de primar, Romeo Stavarache nu a fost luat în calcul de conducerea partidului pentru o nouă candidatură la Primăria Bacău.

Deocamdată, în cursă internă pentru desemnarea candidatului sunt înscrişi şase membri de partid, printre care Tudoriţa Lungu şi senatorul Dragoş Luchian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici