Primarul Sectorului 2 face lobby la Ministerul Transportului pentru linia de metrou din Pantelimon

  • Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susţine că viitorul presupune reducerea maşinilor şi dezvoltarea transportului public.
  • Edilul a discutat cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, despre proiectele de infrastructură din sector şi a susţinut realizarea cu prioritate a metroului din Pantelimon.
555 afișări
Imaginea articolului Primarul Sectorului 2 face lobby la Ministerul Transportului pentru linia de metrou din Pantelimon

Sursa foto: Mediafaxfoto

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a dezvăluit că s-a întâlnit cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pentru a discuta despre proiectul privind realizarea magistralei de metrou din Pantelimon.

„Hai cu M5-ul în Pantelimon. Dependenţa de maşina personală trebuie să scadă în Bucureşti. E singura rezolvare pentru traficul sufocant de aici. Nu e o revoluţie cum au promis alţii. O astfel de schimbare se întâmplă gradual şi în timp. Nu e o direcţie populară, dar e singura plauzibilă. Cred că a devenit evident pentru toată lumea că nu mai avem spaţiu pentru maşini; nici în trafic, nici în parcări, nici măcar pe trotuare. Asta înseamnă că marea majoritate a eforturilor privind mobilitatea din Bucureşti trebuie să susţină un viitor cu mai puţine maşini şi mai mult transport în masă. Să investim masiv în metrou, în tramvai şi în mijloace alternative. Să găsim soluţii prin care să ne deplasăm predictibil şi eficient fără maşină”, a dezvăluit primarul Mihaiu.

Edilul şef a mai spus că la Ministerul Transporturilor sunt mai multe proiecte care vizează Sectorul 2.

„Pentru Sectorul 2 avem nevoie ca de aer de linia M5 (mai degrabă decât M6 până la aeroport, dacă mă întrebaţi pe mine). Avem nevoie de nod intermodal la Obor şi la Pipera, de prelungirea M2 plus staţiile aferente, de poduri/pasaje acolo unde drumul se intersectează cu calea ferată (Baicului, Andronache şi Petricani). Am discutat şi de M7, linia de metrou care va străbate cartierul Colentina, dar care deocamdată e doar un plan incipient. Lista de nevoi de pe masa ministrului Transporturilor e lungă şi foarte costisitoare. Misiunea lui Cătălin Drulă va fi să prioritizeze aceste investiţii masive în funcţie de impactul lor”, a precizat primarul Sectorului 2. Radu Mihaiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici