Primele analize după ce 23 de copii au ajuns la spital din cauza unui focar de toxiinfecţie alimentară la o pensiune din Avrig

Buletinele de analiză vor ieşi peste două zile, în cazul celor 23 de copii care au ajuns la spital, marţi, după ce au fost la un ştrand. Au fost prelevate probe inclusiv dintr-o altă unitate decât cea în care erau cazaţi.

429 afișări
Imaginea articolului Primele analize după ce 23 de copii au ajuns la spital din cauza unui focar de toxiinfecţie alimentară la o pensiune din Avrig

DSP Sibiu a informat că s-a declanşat un posibil focar de toxiinfecţie alimentară la o pensiune din Avrig, unde era cazat un grup de copii din Constanţa. O echipă a DSP a mers imediat în control.

Copiii au început să se simtă rău cu puţin timp înainte de cină, Cei 23 de copii au avut stare generală alterată şi vărsături.

„În cursul serii precedente şi în această dimineaţă, în cadrul acţiunilor efectuate de echipele DSP, s-au prelevat probe alimentare din toate produsele servite în data de 25.07 (mic dejun, prânz şi cină) şi s-au solicitat documentele de provenienţă a materiilor prime utilizate la preparare. De asemenea, s-au verificat documentele medicale ale tuturor persoanelor care lucrează în blocul alimentar şi s-au prelevat probe biologice (coprocultură, exudat nazofaringian, probe de tegument), toate acestea fiind în lucru în laboratoarele DSP. În plus, în colaborare cu Sp de Pediatrie au fost preluate de către laboratorul nostru şi probe de lichid de vărsătură de la copii internaţi, aflate şi ele în lucru”, transmite DSP Sibiu.

Din primele informaţii ale anchetei epidemiologice a reieşit că, marţi, între prânz şi cină, copiii au consumat prăjituri din altă unitate decât cea în care erau cazaţi, astfel că verificările s-au extins şi la aceasta, recoltându-se probe de sanitaţie şi apă.

„Facem precizarea că rezultatele analizelor de laborator vor putea fi cunoscute în circa două zile, majoritatea probelor necesitând însămânţare pe medii de cultură şi ca urmare, un timp mai mare pentru obţinerea rezultatelor”, adaugă sursa citată.

În ce priveşte stare de sănătate a copiilor, niciunul dintre cei 23 de copii internaţi nu este în stare gravă. Unul dintre ei a fost externat la cererea părinţilor. Ceilalţi 22 de copii au rămas sub supraveghere medicală, o parte dintre ei urmând a fi externaţi miercuri, după încă un consult medical. Ceilalţi vor rămâne internaţi încă una, două zile, în funcţie de evoluţia stării lor generale.

Grupul de copii era coordonat de patru adulţi, doi însoţitori, un profesor coordonator şi un asistent medical. Doi dintre aceştia au prezentat şi ei simptomatologie uşoară (dureri abdominale şi stare de astenie), dar au refuzat să meargă la spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
opii,
analize,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici