Primul deces în România cauzat de gripa porcină

În România a fost înregistrat primul caz de deces în urma îmbolnăvirii cu virusul gripei noi, fiind vorba de un bărbat din localitatea Siret, acesta murind în ambulanţă, a anunţat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel.

52 afișări
Imaginea articolului Primul deces în România cauzat de gripa porcină

Primul deces în România cauzat de gripa porcină (Imagine: Mediafax Foto)

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a decedat în 20 noiembrie, luni dimineaţă fiind primită confirmarea infectării cu virusul gripei noi ca şi cauză a morţii, a declarat Streinu-Cercel.

Medicul a precizat că bărbatul a fost internat în 15 noiembrie în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Municipal Rădăuţi cu simptomatologie moderată.

"Evoluţia rapidă nefavorabilă a pacientului a fost cauzată de afecţiunile asociate pe care le avea, respectiv obezitate, diabet zaharat şi hipertensiune arterială", a spus secteraul de stat.

Bărbatul a murit prin stop cardiorespirator în ambulanţă, în timpul transferului către Spitalul de boli infecţioase Iaşi.

Membrii familiei nu prezintă simptomatologie respiratorie, ei fiind informaţi privind măsurile de protecţie, a spus Streinu-Cercel.

De fapt, aceştia au primit măşti pentru protecţia în timpul înmormântării.

În Spitalul de boli infecţioase din Iaşi mai sunt internaţi 10 pacienţi cu forme severe de gripă cu virus A/H1N1, cinci dintre ei fiind ventilaţi mecanic. Cazurile acestea provin din judeţele arondate Iaşiului, a spus Streinu-Cercel.

Care sunt simptomele gripei porcine?

  • febra,
  • oboseala,
  • inapetenţa,
  • tuse,
  • durere în gât.

Ce măsuri de igienă sunt recomandate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripa porcină?

  • acoperiţi gura şi nasul cu o batistă atunci când tuşiţi sau strănutaţi şi aruncaţi batista la gunoi după utilizare;
  • spălaţi frecvent mâinile cu apă şi sapun, în special după ce strănutaţi sau tuşiţi; soluţiile pe bază de alcool pentru spălarea mâinilor pot fi utile;
  • evitaţi atingerea ochilor, nasului şi gurii deoarece virusul se poate răspândi pe această cale;
  • încercaţi să evitaţi contactul strâns cu persoane bolnave;
  • dacă va îmbolnăviţi de gripă, staţi acasă şi nu mergeţi la serviciu sau şcoală, limitând astfel contactul cu alte persoane bolnave

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici