Principesa Sofia a României se află în Elveţia, pentru a fi alături de Regle Mihai I şi Regina Ana

Principesa Sofia a României se află în Elveţia, pentru a fi alături de Regele Mihai I şi Regina Ana, Alteţa Sa Regală va petrece câteva zile la reşedinţa privată a părinţilor săi

1416 afișări
Imaginea articolului Principesa Sofia a României se află în Elveţia, pentru a fi alături de Regle Mihai I şi Regina Ana

Principesa Sofia a României se află în Elveţia, pentru a fi alături de Regle Mihai I şi Regina Ana

"Principesa Sofia a României se află în Elveţia, pentru a fi alături de Majestăţile Lor Regele Mihai I şi Regina Ana. Alteţa Sa Regală va petrece câteva zile la reşedinţa privată a părinţilor săi", a anunţat Famila Regală pe pagina de facebook.

Principesa Elena s-a întors din Elveţia la sfârşitul săptămânii, se mai precizează în sursa citată.

Sofia a României, fostă Principesă de Hohenzollern, este cea de-a patra fiică a Regelui Mihai I şi a Reginei Ana şi este a opta pe linia succesiunii la conducerea Casei Regale române şi la tronul României.

Regele Mihai a fost externat pe 14 martie din clinica medicală de la Lausanne, după o internare de 17 zile, şi a ajuns la reşedinţa privată, unde va continua să fie sub observaţia echipei de medici de la clinică, alături de medicii de familie.

Starea generală a Regelui este stabilă, anunţa la scurt timp după externare, printr-un comunicat de presă, Casa Regală. "Având însă în vedere gravitatea diagnosticului, tratamentul şi procesul de recuperare vor fi de lungă durată şi vor necesita o atentă supraveghere. Pentru zilele următoare, Principesa Elena va continua să fie alături de Regele Mihai I şi Regina Ana", mai precizează sursa citată.

O echipă de angajaţi ai Casei Regale, detaşaţi în Elveţia, se află la reşedinţa privată a Regelui.

De asemenea, Casa Regală precizează că, în acest moment, custodele Coroanei este în contact permanent cu Regele Mihai şi cu echipa de medici, principesa Margareta urmând să-şi continue angajamentele publice în România şi apoi să se întoarcă în Elveţia, pentru a-şi vizita tată

Regele Mihai a decis să se retragă din viaţa publică în urma deteriorării stării de sănătate şi a unei intervenţii chirugicale suferite în Elveţia.

Reprezentanţii Casei Regale au anunţat, miercuri, 2 martie, într-un comunicat de presă, că Regele Mihai I este grav bolnav şi din acest motiv se va retrage din viaţa publică. Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale, diagnosticele puse de echipa medicală fiind “carcinomepidermoid metastazant”şi “leucemie cronică”. Regele urmează un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public, având nevoie de o perioadă de refacere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici