Prioritate la vaccinare pentru noi categorii profesionale. Singurul obstacol: semnătura electronică

  • Dacă ai sub 65 de ani şi nu ai boli cronice, te poţi înscrie în platforma de vaccinare doar ca persoană juridică
  • Traducătorii şi interpreţii au fost incluşi în etapa a doua de vaccinare
  • Fără semnătura electronică, persoanele din categoriile esenţiale nu se pot înscrie în platformă
2782 afișări
Imaginea articolului Prioritate la vaccinare pentru noi categorii profesionale. Singurul obstacol: semnătura electronică

Lista persoanelor care intră în etapa a doua de vaccinare a fost mărită. Noi categorii profesionale au fost incluse pe lista celor care se pot vaccina cu prioritate. Dacă nu ai semnătură electronică, n-ai nicio şansă să te înscrii în platforma de vaccinare. Ce poţi face în acest caz?

Luiza Popescu, o tânără din Craiova, încearcă de două zile să găsească raspuns la această întrebare. Este traducător autorizat de 15 ani. Are un PFA, dar nu deţine şi o semnătură electronică. În urmă cu două luni a fost bolnavă de COVID-19, iar acum îşi punea speranţa în serul care să o imunizeze. Nu reuşeşte să treacă însă de blocajele sistemelor informatice.

„N-am reuşit să mă programez pe platformă. Am să încerc la call center”, spune ea după ce i s-a afişat mesajul: În acest moment se realizează optimizări. Este posibil ca timpul de răspuns al aplicaţiei să fie mai mare. Vă mulţumim pentru înţelegere!

După zeci de încercări nereuşite de a se înscrie pe lista celor care doresc să se vaccineze, Luiza este revoltată pe cei care stabilesc regulile.

„Din moment ce am fost declaraţi eligibili pentru a ne vaccina în etapa a doua, nu mi se pare firesc să ne ceară această semnătură electronică pe care nu cred că foarte mulţi traducători şi interpreţi o deţin. Eu am PFA şi nu am nevoie de această semnătură electronică pentru că toate actele pe care eu trebuie să le vizez am ştampila de traducător autorizat şi nu necesită semnătură.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici