Procesiune de Rusalii în Cluj: Peste 3.000 de persoane au participat

Peste 3.000 de persoane au participat, duminică seară, la o procesiune de Rusalii prin centrul municipiului Cluj-Napoca, organizată de Mitropolia Ortodoxă a Clujului, în cadrul căreia au avut loc mai multe opriri în faţa bisericilor altor culte - protestant, romano-catolic şi greco-catolic.

241 afișări
Imaginea articolului Procesiune de Rusalii în Cluj: Peste 3.000 de persoane au participat

Procesiune de Rusalii în Cluj: Peste 3.000 de persoane au participat

Procesiunea a avut loc, duminică seară, la Cluj-Napoca, după slujba de Vecernie oficiată în faţa Catedralei Mitropolitane de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Andrei Andreicuţ, mitropolitul Clujului.

La finalul Vecerniei, credincioşii prezenţi au pornit în procesiune pe străzile din zona centrală a municipiului, în frunte cu peste 100 de preoţi ai parohiilor ortodoxe din oraş care purtau toaca, crucea, felinare, prapori şi o icoană.

Alături de IPS Andrei Andreicuţ, la manifestare au mai fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, deputatul Aurelia Cristea şi senatorul Alexandru Cordoş.

De-a lungul traseului au avut loc trei opriri şi s-au rostit ectenii speciale în faţa a trei biserici aparţinând cultelor protestant, romano-catolic şi greco-catolic.

Mitropolitul Clujului a făcut apel la apărarea naturii în faţa intervenţiilor omului pentru a o feri de distrugeri.

"Dumnezeu ne-a dăruit lumea să avem grijă de ea, să o păzim, să ne folosim de ea. Din nefericire, omul nu ştie preţui darul lui Dumnezeu, plecând de la lucrurile mici, până la cele mari, plecând de la marginea şoselelor, a râurilor, a pădurilor, unde putem observa tot felul de lucruri aruncate la întâmplare. Sistemul ecologic pe care Dumnezeu l-a alcătuit este scos din rosturile lui de către noi, oamenii. (...) În această zi sfântă a Rusaliilor ne-am adunat ca, împreună, să cerem milostivirea lui Dumnezeu asupra oraşului nostru, a Transilvaniei şi a României", a spus IPS Andrei Andreicuţ.

La finalul procesiunii, în faţa Catedralei Mitropolitane, s-a oficiat slujba sfinţirii mici a apei şi au fost rostite rugăciuni pentru natură

Traficul rutier a fost blocat pe străzile aflate pe traseul procesiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici