Procesul lui Liviu Dragnea. Instanţa Supremă a respins contestaţia în anulare şi a admis, în principiu, o altă cale de atac, recursul în casaţie

Magistraţii au admis marţi, în principiu, recursul în casaţie formulat de Liviu Dragnea faţă de decizia de condamnare în dosarul DGASPC şi au stabilit termen pentru dezbateri data de 14 ianuarie 2020. Tot marţi, magistraţii instanţei supreme au respins o altă contestaţie în anulare a fostului lider PSD.

8285 afișări
Imaginea articolului Procesul lui Liviu Dragnea. Instanţa Supremă a respins contestaţia în anulare şi a admis, în principiu, o altă cale de atac, recursul în casaţie

Instanţa supremă a respins contestaţia în anulare a lui Liviu Dragnea. Fostul lider PSD rămâne în închisoare

UPDATE ora 13.15 Dragnea, încă o contestaţie a condamnării. ICCJ i-a admis, în principiu, recursul în casaţie

Recursul în casaţie formulat de Dragnea, o altă cale de atac faţă de o decizie de condamnare, a fost admis în principiu, marţi, de instanţa supremă. Următorul termen, când va fi dezbătută contestaţia fostului lider PSD va avea loc pe 14 ianuarie 2020.

UPDATE ora 12.48 Instanţa supremă a respins contestaţia în anulare a lui Liviu Dragnea

Magistraţii instanţei supreme au decis, marţi, să respingă ca inadmisibilă contestaţia în anulare formulată de Liviu Dragnea în dosarul DGASPC în care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, contestaţia în anulare formulată de Liviu Dragnea, ceea ce înseamnă că fostul lider PSD rămâne după gratii. Decizia este definitivă.

UPDATE ora 10.35 Dragnea a cerut ICCJ suspendarea pedepsei. Avocat: A spus că se consideră un om nevinovat

Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a declarat că a cerut instanţei supreme să fie suspendată condamnarea de 3 ani şi 6 luni, dar şi admiterea în principiu a contestaţiei în anulare. La rândul lui, fostul lider PSD a spus să fie admise cererile, pentru că se consideră nevinovat.

„S-a pus în discuţie admisibilitatea în principiu a contestaţiei în anulare formulate de noi. Este o etapă premergătoare, obligatoriu prevăzută de codul de procedură penală. am susţinut toate aspectele şi elementele pe care le considerăm a fi legale şi sperăm să se admită contestaţia în anulare, în principiu. Am cerut şi suspendarea, aşteptăm să vedem ce se va întâmpla. Textul de lege este sec, spune doar că un complet de judecată poate dispune şi suspendarea hotărârii care este atacată cu contestaţia în anulare, motiv pentru care este la îndemâna judecătorilor să aprecieze în ce măsură vor dispune sau nu suspendarea acestei hotărâri”, a declarat, la ieşirea din sediul instanţei supreme, avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.

Potrivit apărătorului, nimeni nu i-a interzis lui Liviu Dragnea să discute cu jurnaliştii, însă nu era momentul potrivit.

„Ce a spus în faţa instanţei - se consideră în continuare că este un om nevinovat şi a considerat că ce s-a susţinut în contestaţia în anulare este perfect legal şi admisibil. Nu ştiu dacă astăzi (, nu ştiu când. Sper să se întâmple”, a mai explicat Teodosiu.

Marţi, instanţa supremă a judecat ambele căi extraordinare de atac.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în luna mai, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Potrivit legii, odată cu admiterea în principiu a contestaţiei sau ulterior acesteia, instanţa poate suspenda motivat, în tot sau în parte, executarea hotărârii supuse revizuirii.

În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
liviu dragnea,
iccj,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici