Procesul-verbal în cazul lui Bogdan Roman, întocmit după ce acesta se afla în custodia poliţiştilor

Procesul-verbal de depistare a lui Bogdan Roman a fost întocmit de poliţişti după ce acesta se afla în custodia anchetatorilor, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea.

350 afișări
Imaginea articolului Procesul-verbal în cazul lui Bogdan Roman, întocmit după ce acesta se afla în custodia poliţiştilor

Procesul-verbal în cazul lui Bogdan Roman, întocmit după ce acesta se afla în custodia poliţiştilor (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Mezdrea a afirmat că procesul-verbal de depistare a lui Bogdan Roman a fost întocmit după ce acesta se afla în custodia poliţiştilor.

"O copie a procesului-verbal a fost înmânată lui Bogdan Roman, celelalte două au rămas la dosar", a spus Mezdrea.

Potrivit documentului prezentat de avocata lui Bogdan Roman, Camelia Ţăranu, procesul-verbal de depistare a fost întocmit de poliţişti în seara zilei de vineri, la ora 20.30.

Mezdrea a precizat că, din punct de vedere juridic, dacă Bogdan Roman s-ar fi predat poliţiştilor acesta ar fi trebuit să se prezinte la sediul Poliţiei Timiş sau la orice altă secţie de Poliţie însoţit de avocat.

"În mod normal, predarea, din punct de vedere juridic, înseamnă că el trebuie să se prezinte la sediul IPJ Timiş sau la orice altă secţie de Poliţie, însoţit de un avocat", a spus Mezdrea.

Camelia Ţăranu, avocata lui Bogdan Roman, afirma că tânărul s-a predat poliţiştilor, care l-au ridicat, vineri seară, din Piaţa Unirii din Timişoara, acest lucru fiind consemnat şi în procesul-verbal întocmit de anchetatori şi prezentat jurnaliştilor de către avocat.

După audierea lui Bogdan Roman la sediul Poliţiei Judeţene Timiş, avocata acestuia declara că tânărul, în vârstă de 32 de ani, s-a predat poliţiştilor, înainte de a face acest lucru el sunându-şi apărătorul şi spunându-i să se prezinte la sediul Poliţiei.

"Bogdan Roman s-a predat. Există şi un proces-verbal în acest sens. Am fost contactată telefonic de el înainte de a se preda. Ca urmare a acestui telefon, m-am prezentat la Poliţie", spunea Camelia Ţăranu.

Ea a prezentat şi procesul-verbal întocmit de anchetatori, în care se menţionează: "Am fost solicitaţi de către urmăritul naţional Roman Bogdan-Daniel (...) să ne prezentăm în Timişoara într-o locaţie din zona Pieţei Unirii întrucât doreşte să se predea, comunicându-ne adresa unde se află, motiv pentru care ne-am deplasat la acea adresă, unde sus-numitul a fost identificat şi reţinut. Urmăritul urmează să fie prezentat la Judecătoria Deta pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă".

Avocata lui Bogdan Roman spunea că a discutat cu acesta în sediul Poliţiei Timiş despre mai multe aspecte juridice legate de confirmarea mandatului de arestare preventivă.

Surse judiciare afirmau că după ce Bogdan Roman a fost dat în urmărire poliţiştii au apelat la persoane din anturajul acestuia pentru a-l convinge să se predea. Astfel, conform surselor citate, poliţiştii ar fi negociat cu respectivele persoane prinderea lui Roman, inclusiv avocata acestuia luând legătura cu el şi spunându-i că aceasta este cea mai bună soluţie în cazul său.

Fiul cel mare al primarului PDL din Deta, Bogdan Roman, a fost prins de anchetatori vineri seară, în jurul orei 20.30, din zona Pieţei Unirii din centrul Timişoarei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, declara că Bogdan Roman a fost capturat în urma unei operaţiuni la care au participat lucrători SRI şi ofiţeri din cadrul DGIPI, sub coordonarea şefului IGPR, Liviu Popa.

După ce a fost ridicat din Piaţa Unirii, Bogdan Roman a fost audiat de către procurorul de caz, la sediul Poliţiei Judeţene Timiş, după care a fost dus la Judecătoria Deta, care a confirmat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile emis pe numele său în lipsă.

După confirmarea mandatului, Bogdan Roman a fost dus în arestul Poliţiei Judeţene Timiş.

Bogdan Roman va fi audiat, luni, de procurorii Parchetului Tribunalului Timiş, el fiind acuzat acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală şi port fără drept în locuri publice a unei arme albe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici