Procuror DIICOT, sancţionat de CSM pentru că a avut un comportament inadecvat faţă de colegi

Procurorul Mihai Mocanu, de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bucureşti, a fost sancţionat cu avertisment de CSM pentru că a avut un comportament inadecvat faţă de colegi.

407 afișări
Imaginea articolului Procuror DIICOT, sancţionat de CSM pentru că a avut un comportament inadecvat faţă de colegi

Procuror DIICOT, sancţionat de CSM pentru că a avut un comportament inadecvat faţă de colegi (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Secţia pentru procurori a instituţiei a admis, cu unanimitate, în parte, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului Mocanu.

Secţia pentru procurori l-a sancţionat pe magistrat pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de articolul 99 litere a) - "manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu" - din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Hotărârea pronunţată de Secţia pentru procurori poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici