Program educativ cu poveşti şi jocuri, pentru copii cu vârsta între 2 şi 8 ani, în Parcul Cişmigiu

Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 8 ani sunt aşteptaţi în zilele de sfârşit de săptămână ale lunii iunie la un nou program educativ pornind dintre rafturile librăriei Humanitas de la Cişmigiu şi oprindu-se în câteva puncte istorice ale unuia din cele mai frumoase parcuri bucureştene, Cişmigiul.

634 afișări
Imaginea articolului Program educativ cu poveşti şi jocuri, pentru copii cu vârsta între 2 şi 8 ani, în Parcul Cişmigiu

Program educativ cu poveşti şi jocuri, pentru copii cu vârsta între 2 şi 8 ani, în Parcul Cişmigiu (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Programul educativ este organizat de Asociaţia Da' De Ce, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Povestea noastră începe cu o hartă şi multe întrebări. Ştiţi oare că Marele Cişmigiu era responsabilul cu curgerea apei din oraşul Bucureşti? Sau că, odată demult, Bucureştiul era împânzit de case frumoase şi fântâni, doar pe locul parcului nostru de astăzi se găsea o mare mlaştină cunoscută drept una din zonele cele mai murdare din oraş? Vă putem şopti noi ce domnitor a avut ideea de a transforma mlaştina într-o grădină, dar şi cine este şi ce face un peisagist - toate acestea cu degetele pe o hartă vie care creşte, se transformă şi se completează cu bănci, statui şi plante numai prin puterea degetelor noastre", se arată în comunicatul citat.

Astfel, aventura prin istorie începe de la librăria Humanitas prin Cişimigiu, iar bucureştenii pot afla că parcul nu este numai un loc de joacă, ci şi un loc al ideilor scrise, unul dintre primele standuri de ziare din Bucureşti se află în parc, iar cei mici pot răsfoi rubrica de ştiri a jurnalelor până o transformă cu propriile mânuţe de cititori în avioane, bărcuţe şi coifuri simpatice.

Odată echipaţi, copii vor purcede spre Rondul Scriitorilor, unde vor putea vedea sculpturile lui Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Vasile Alecsandri şi pot asculta câteva versuri jucăuşe.

Apoi, copiii vor recunoaşte plantele cele mai frumoase pe care le găsesc pe aleile parcului, unde vor afla şi despre un tunel subteran secret ce lega Palatul Kretzulescu de Dâmboviţa.

În funcţie de vârsta copiilor, se vor juca jocuri de descoperire, iar programul se va încheia cu "land art", unde cei mici se vor juca cu pietricele, iarbă, bucăţi de sfoară şi vor construi propriul parc în miniatură.

Accesul la programe se face numai pe bază de înscrieri, de luni, ora 10.00, până vineri, ora 16.00, în săptămâna programului, la adresa de e-mail inscrieri@asociatidadece.ro. Detalii legate de tarife şi modalităţile de plată se găsesc pe site-ul http://www.asociatiadadece.ro/program/povesti-si-jocuri-cismigiu/.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici