Proiectil neexplodat din cel de-al doilea război mondial, găsit în zona unei pieţe din Târgovişte

Un proiectil neexplodat din cel de-al doilea război mondial, în stare de funcţionare, a fost găsit, luni, în zona pieţei Aurora din municipiul Târgovişte, de mai mulţi muncitori care lucrau la sistemul de canalizare din oraş.

175 afișări
Imaginea articolului Proiectil neexplodat din cel de-al doilea război mondial, găsit în zona unei pieţe din Târgovişte

Proiectil neexplodat din cel de-al doilea război mondial, găsit în zona unei pieţe din Târgovişte (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, maior Eduard Telea, muncitorii au sunat imediat la 112, iar la faţa locului s-a deplasat un echipaj pirotehnic.

"Este vorba despre un proiectil exploziv calibru 75 de milimetri, în stare de funcţionare, descoperit în zona pieţei Aurora din microraionul IV al municipiului Târgovişte de muncitorii care săpau un şanţ pentru o lucrare de canalizare. Zona a fost imediat izolată şi asigurată de către echipajul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Târgovişte şi a fost solicitat echipajul pirotehnic de la Detaşamentul Târgovişte al ISU Dâmboviţa", a declarat Eduard Telea.

Un specialist pirotehnist de la ISU Dâmboviţa a spus că proiectilul neexplodat este din cel de-al doilea război mondial.

"Proiectilul neexplodat este din timpul celui de-al doilea război mondial. La un moment dat, unul dintre muncitori a observat muniţia, dar a crezut în primă fază că este vorba despre o conductă. Muncitorii care lucrau aparţin Primăriei Târgovişte, iar ei au fost inspiraţi că nu au acţionat în zonă cu picamărul, alftel s-ar fi produs o deflagraţie care ar fi provocat pagube pe o rază de o mie de metri", a declarat specialistul pirotehnist Doru Bolovan de la ISU Dâmboviţa.

Proiectilul a fost ridicat şi transportat pentru a fi distrus într-un poligon specializat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici