Protest al localnicilor unei comune buzoiene, care acuză autorităţile că le fură din ajutoare

Peste 60 de persoane din localitatea buzoiană Cilibia au protestat, vineri seară, în faţa Primăriei din comună acuzând că autorităţile locale le fură ajutoarele venite din ţară, pentru calmarea spiritelor fiind nevoie de intervenţia jandarmilor şi a poliţiştilor de la Serviciul de Intervenţie Rapidă.

333 afișări
Imaginea articolului Protest al localnicilor unei comune buzoiene, care acuză autorităţile că le fură din ajutoare

Protest al localnicilor unei comune buzoiene, care acuză autorităţile că le fură din ajutoare (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Potrivit comisarului Florina Crucianu, de la Poliţia buzoiană, scandalul între localnici şi primarul localităţii a fost determinat de modul în care se împart ajutoarele venite din ţară pentru sinistraţi.

Pentru că oamenii au devenit recalcitranţi, o echipă de poliţişti de la Serviciul de Intervenţie Rapidă care se afla într-o localitate apropiată unde ducea lemne de foc sinnistraţilor a fost dirijată către locul scandalului.

Ulterior, au intervenit şi jandarmii care au supravegheat zona şi au rămas în preajma Primăriei pentru ca scandalul să nu degenereze în violenţe. Conflictul a izbucnit după ce aproximativ 60 de persoane s-au plâns că au primit 'numai ulei, zahăr, orez şi paste fănioase, nu şi conserve".

"Noi nu am primit conserve, n-am primit salam, am primit doar ce s-a dat printre degete: o pungă de fidea, orez, făină, mălai, zahăr şi ulei, dar unde s-au dus salamul, carnea, măslinele, caşcavalul, unde s-a dus? Noi vrem să ne dea din toate câte una, aşa cum ni se cuvine", au spus localnicii care o acuză pe Floarea Holeliu, primarul localităţii, că este vinovată de modul în care s-au împărţit ajutoarele.

În replică, primarul din Cilibia spune că a primit trei camioane cu alimente pe care le-a împărţit astfel încât să ajungă la toţi locuitorii din cele patru sate ale comunei.

"S-au adunat că mai vor ajutoare, dar cei din Cilibia au primit toţi ajutoare încă de joi seară, de când au sosit pentru că nu aveai cum să le ţii, că au dat navală. Îi cunosc pe toţi şi nu am mai făcut niciun proces-verbal, nimic. Am distribuit în toate satele Movila Oii, Gara Cilibia, Mânzu, Poştă şi au mai rămas la Primărie o parte din alimentele celor de la Movila Oii pentru că nu au încăput în camion. Cei din Cilibia au primit toţi care cum au venit: mălai, făină, ulei, paste făinoase, orez sau conserve. E adevărat că nu au fost la fel de multe conserve precum zahăr şi făină şi le-am distribuit în special celor care au fost mai mult timp blocaţi. Cei de aici au avut de suferit mai puţin şi cu toate astea au primit câte ceva, dar eu cred că atunci când îţi dă cineva ceva de pomană zici bogdaproste şi nu mai cântăreşti. Aşa mereu or să fie nemulţumiţi", a declarat primarul din Cilibia, Floarea Holeliu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici