Protest al sindicaliştilor BNS faţă de "Revoluţia fiscală", la Cluj

Peste 200 de sindicalişti membri ai Blocului Naţional Sindical (BNS) au protestat, miercuri, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca faţă de decizia Guvernului Tudose de a trece contribuţiile sociale de la angajator la angajat. Oamenii cer abrogarea OUG de modificare a Codului Fiscal.

373 afișări
Imaginea articolului Protest al sindicaliştilor BNS faţă de "Revoluţia fiscală", la Cluj

Protest al sindicaliştilor BNS faţă de "Revoluţia fiscală", la Cluj

Protestatarii s-au adunat, miercuri, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum ”Noi vrem respect”, ”Demisia”, ”Transferul de contribuţii, lipsa voastră de soluţii”, ”Ne-aţi minţit să vă dăm votul, ne prostiţi şi ne luaţi totul”, ”Suntem angajaţi nu sclavi” şi ”Sărăcia e a noastră, bogăţia e a voastră”.

De asemenea, oamenii au scandat ”Mincinoşii” şi ”Unitate”.

Liderul BNS Cluj, Gabriel Bunea, a declarat că românii trebuie să vină alături de sindicalişti şi să spună Guvernului, ”orb şi surd”, că România ”nu se află în arenda lor”.

”Protestăm faţă de <revoluţia fiscală> a Guvernului condus de Mihai Tudose, faţă de decizia de a trece cea mai mare parte a contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Cerem abrogarea OUG prin care au fost adoptate modificările la Codul Fiscal. Deşi BNS a adus argumente serioase care invalidau aşa-zisa <revoluţie fiscală>, Guvernul a decis că atât punctele de vedere ale sindicatelor, cât şi cele ale patronatelor şi socieţii civile sunt secundare şi fără relevanţa cuvenită în interiorul actualului dialog social. Românii trebuie să vină alături de noi şi să spună acestui Guvern, orb şi surd, că România nu se află în arenda lor”, a spus Bunea.

Potrivit acestuia, având în vedere că modificările la Codul Fiscal vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018, toţi salariaţii vor pierde bani, sumele fiind cuprinse între 300 şi 500 de lei.

Liderul BNS Cluj a spus că, în cazul în care nu se va abroga OUG de modificare a Codului Fiscal, protestele sindicaliştilor vor continua.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici