Protest al unui bărbat al cărui avion a întârziat: a deschis o ieşire de urgenţă şi a mers pe aripă

  • Un bărbat a deschis o ieşire de urgenţă şi a mers pe aripa unui avion.
  • Motivul invocat: zborul a întârziat aproape 5 ore.
  • Aeroportul Internaţional din Mexico City a recunoscut acest fapt şi a precizat că individul a fost predat poliţiei, potrivit AP.
840 afișări
Imaginea articolului Protest al unui  bărbat al cărui avion a întârziat: a deschis o ieşire de urgenţă şi a mers pe aripă

Protest al unui bărbat al cărui avion a întârziat: a deschis o ieşire de urgenţă şi a mers pe aripă

Aeroportul internaţional din Mexico City a recunoscut că un bărbat a deschis o ieşire de urgenţă şi a ieşit pe o aripă a unui avion care era parcat şi aştepta să decoleze joi.

Aeroportul a precizat că bărbatul a fost predat poliţiei.

Zeci de pasageri au semnat o copie scrisă a unei declaraţii în care afirmă că respectiva companie aeriană i-a făcut să aştepte timp de patru ore fără ventilaţie sau apă, în timp ce zborul a fost întârziat.

Potrivit unor fotografii ale declaraţiei postate online, colegii pasageri ai bărbatului care a mers pe aripa avionului au spus că a acţionat „pentru a proteja pe toată lumea, cu sprijinul tuturor”.

Aeroportul a precizat într-o declaraţie că „un pasager al unui zbor spre Guatemala a deschis o uşă de urgenţă a avionului în timp ce acesta era staţionat la distanţă, a stat pe o aripă şi apoi a reintrat în cabină, fără a afecta aeronava sau pe altcineva”.

„În conformitate cu reglementările internaţionale de securitate, această persoană s-a predat autorităţilor”, a precizat acesta.

Cel puţin 77 de pasageri de la bordul zborului AeroMexico către Guatemala au semnat o declaraţie scrisă de mână pe hârtie de caiet, ale cărei fotografii au fost postate pe reţelele de socializare, susţinând acţiunile bărbatului.

„Întârzierea şi lipsa de aer au creat condiţii care au pus în pericol sănătatea pasagerilor. El ne-a salvat vieţile”, potrivit declaraţiei.

Un raport de incident depus la autorităţile aeroportuare a confirmat în mare parte această versiune.

„În jurul orei 11:37, o companie aeriană mexicană a raportat începutul unei perturbări din cauza nemulţumirilor pasagerilor în zborul AM672”, potrivit raportului. „Zborul trebuia să decoleze joi la ora 8:45, dar din cauza unei alerte de întreţinere a avionului, căpitanul a trebuit să se întoarcă la poartă pentru întreţinerea necesară”.

„Pasagerii erau nemulţumiţi, iar unul dintre ei a deschis uşa de urgenţă şi a ieşit pe aripă”, se arată în raport. „Acest eveniment a necesitat ca avionul să fie schimbat”.

Autorităţile aeroportuare nu au identificat bărbatul şi au refuzat să comenteze dacă acesta rămâne în arest sau dacă se confruntă cu acuzaţii.

Site-urile de urmărire a zborurilor au confirmat că zborul AM672 către Guatemala City a avut joi o întârziere de 4 ore şi 56 de minute.

O înregistrare video aparent înregistrată la bordul zborului arată pasageri care se vântură şi cer apă unui însoţitor de bord.

AeroMexico nu a răspuns solicitării de comentarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
protest,
avion,
aripă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici