Protest cu îmbrânceli la Oltchim Râmnicu Vâlcea. 400 de angajaţi ai combinatului reproşează politica societăţii

Aproximativ 400 de angajaţi de la Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează, marţi, în faţa Pavilionului principal al unităţii, la un moment dat manifestanţii îmbrâncindu-l şi stropindu-l cu apă pe reprezentantul acţionarului minoritar al societăţii, respectiv firma germană PCC SE.

1291 afișări
Imaginea articolului Protest cu îmbrânceli la Oltchim Râmnicu Vâlcea. 400 de angajaţi ai combinatului reproşează politica societăţii

Protest cu îmbrânceli la Oltchim Râmnicu Vâlcea (Imagine: Laszlo Raduly/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, între reprezentantul firmei PCC SE, care era însoţit de un avocat, şi protestatari a fost format imediat un cordon de protecţie, iar manifestările violente au încetat.

"A fost necesară intervenţia jandarmilor care au oprit această busculadă. Din ce am văzut eu reprezentantul în cauză nu a fost lovit, iar ulterior a intrat în clădire printr-o intrare laterală. Rămânem la faţa locului pentru a preîntâmpina alte acte de violenţă. Salariaţii au fost dispersaţi la intrarea principală în clădire a pavilionului unităţii şi la cele două intrări laterale ale acesteia", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, lct. Cosmin Iordache.

Protestatarii reproşează reprezentantului acţionarului minoritar că prin politica societăţii a adus prejudicii societăţii Oltchim Râmnicu Vâlcea şi spun că s-a dat dovadă de lipsă de loialitate faţă de conducerea combinatului vâlcean, care a avut drept consecinţă crearea unor situaţii negative.

Mitingul la care, după aprecierea liderilor Sindicatului liber Oltchim, participă aproximativ 400 de salariaţi, se desfăşoară în faţa Pavilionului principal al combinatului, angajaţii revendicând că acţionarii minoritari ai PCC SE care deţin 18,2 la sută din acţiunile Oltchim ar trebui să se retragă definitiv din această calitate.

La ora transmiterii acestei ştiri, reprezentantul PCC SE a intrat la Adunarea Generală a Acţionarilor care are loc în Pavilionul administrativ al Combinatului Oltchim.

În 23 august, într-o informare adresată investitorilor Oltchim, şeful combinatului, Constantin Roibu, declara că va demisiona din funcţia de director general al Oltchim (OLT), aşa cum cere acţionarul minoritar PCC SE, dacă firma germană va prezenta soluţii realiste pentru redresarea combinatului şi va garanta performanţa acestora cu acţiunile deţinute la Oltchim şi PCC Rokita.

Totodată, şeful Oltchim solicita PCC să prezinte resursele financiare proprii, certificate de către bănci, prin care să demonstreze că are capacitatea de a susţine financiar activitatea de producţie a combinatului.

Guvernul intenţionează să vândă până la sfârşitul acestui an pachetul de acţiuni Oltchim rămas în proprietatea statului şi să identifice în următoarele luni o soluţie pentru datoriile combinatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici