Protest la Piteşti al unor pensionari din CFR. Protestatară: Să trăiască parlamentarii cu 600 de lei - VIDEO

Circa o sută de pensionari ai CFR protestează, marţi, în faţa Prefecturii Argeş, nemulţumiţi de valoarea redusă a pensiilor pe care le primesc. Una dintre protestatare a declarat că banii îi ajung pentru "coji de pâine", sugerând parlamentarilor să trăiască ei cu 600 de lei pe lună.

107 afișări
Imaginea articolului Protest la Piteşti al unor pensionari din CFR. Protestatară: Să trăiască parlamentarii cu 600 de lei - VIDEO

Protest la Piteşti al unor pensionari din CFR. Protestatară: Să trăiască parlamentarii cu 600 de lei

Cei aproximativ o sută de pensionari ai CFR s-au adunat, marţi, în centrul Piteştiului, în faţa Prefecturii Argeş, nemulţumiţi de valoarea pensiilor pe care le încasează, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oamenii se manifestă paşnic, având asupra lor pancarte prin care cer majorarea veniturilor, medicamente gratuite sau compensate într-un procent mai mare.

Totodată, ei cer ca valoarea punctului de pensie să fie 45% din salariul mediu brut pe economie, ceea ce înseamnă 1.206 de lei în loc de 871,7 de lei.

De asemenea, protestatarii cer aplicarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice, căreia, după aproape doi ani, îi lipseşte metodologia, susţin aceştia.

"Cerem guvernanţilor actuali, dar şi celor care vor veni, ca legea 192 /2015 să se aplice la cei care nu au primit sporuri de grupă în 2011.(..) Să beneficieze de sporuri de grupă pensionarii, iar cei activi să profite de sporuri de grupă şi de ieşire la pensie mai devreme", a declarat Alexandru Linte, lider sindical.

O delegaţie formată din câţiva protestatari a mers la prefectul judeţului Argeş pentru a-şi prezenta doleanţele. Prefectul le-a comunicat că le va transmite mai departe nemulţumirile.

"Vom vedea ce solicitări au pentru ca şi noi, la rândul nostru, să le transmitem mai departe celor care trebuie să rezolve aceste probleme", a declarat prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare.

Una dintre femeile care au ieşit în stradă se plânge că se chinuie să trăiască dintr-un venit de 600 de lei, bani care abia îi ajung de medicamente.

"Să trăiască şi parlamentarii cu pensia mea...cu bolile pe care le am eu. Am 600 de lei. Mănânc o coajă de pâine, mă duc la biserică şi îmi dă lumea un pachet, ca să îmi ajungă să-mi iau medicamentele. Aşa trăiesc, altfel se agravează bolile. Ce înseamnă asta? Dar cu datoriile cum mai fac? Abia mă cârpesc de la o lună la alta. Mă duc să mai dau cu mătura pe o scară de bloc, să iau un ban să plătesc datoriile. E frumos aşa?", se întreabă femeia.

Protestatarii speră ca demersul lor să aibă ecou, iar după alegerile parlamentare să fie luaţi în seamă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici