Zeci de angajaţi ai DGASPC Bistriţa-Năsăud au protestat. Nu şi-au primit integral salariile - FOTO

Aproximativ 40 de angajaţi ai DGASPC Bistriţa-Năsăud au protestat; marţi, în faţa Prefecturii, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile aferente lunii octombrie şi că nimeni nu le spune când şi dacă îşi vor încasa banii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

427 afișări
Imaginea articolului Zeci de angajaţi ai DGASPC Bistriţa-Năsăud au protestat. Nu şi-au primit integral salariile - FOTO

Zeci de angajaţi ai DGASPC Bistriţa-Năsăud au protestat. Nu şi-au primit integral salariile - FOTO

Angajaţii protestatari ai Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Bistriţa-Năsăud au ieşit la un protest spontan în faţa imobilului care găzduieşte Consiliul Judeţean şi Prefectura, nemulţumiţi că nu şi-au primit la timp salariile aferente lunii octombrie.

“Salariile ar fi trebuit plătite până în data de 9 noiembrie, însă oamenii nu au primit decât jumătate din sumele pe care ar fi trebuit să le primească. Este o situaţie tensionată, lumea din Direcţie este extrem de nemulţumită. Starea de spirit tensionată durează cam din data de 9, când noi ar fi trebui să ne luăm salariile integral. Am auzit zvonuri că nu sunt bani, dar nu ne-a spus nimeni oficial care este situaţia şi cum se va rezolva. Am auzit că ni se vor da salariile până în data de 15, de aceea am şi stat până în data de 15. Acum fiind data de 15, nu avem nici banii şi nici o certitudine că ne vom lua salariile. Acesta a fost şi motivul pentru care în această dimineaţă ne-am hotărât cu colegii să ieşim în stradă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, una dintre protestatare, Annabell Farcaş.

La protest au participat persoane din aparatul propriu al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud, asistenţi maternal şi angajaţi din centrele de plasament Bistriţa, aceste instituţii având în total peste şase sute de angajaţi.

Liderii de sindicat ai DGASPC Bistriţa-Năsăud au discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, şi au găsit o rezolvare provizorie.

“Este o situaţie specială, banii pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi pentru învăţământul special sunt bani cu destinaţie specială care vin de la Guvern şi care nu intră în aprobarea bugetului Consiliului Judeţean, cum este la celelalte instituţii. Avem în momentul de faţă o situaţie delicată pe care am semnalat-o de mai multe ori. Promisiunea de la Guvern a fost că până în jurul datei de 15 noiembrie vor găsi soluţii de rectificare şi asigurarea sumelor. Este un lucru care s-a întâmplat în fiecare an, niciodată niciun guvern la începutul anului nu a asigurat bugetul integral, dar toate guvernele de până acum, la rectificările din iulie, august, septembrie veneau şi completau sumele pentru ultimele luni ale anului. Noi am sesizat încă din martie Guvernul că nu avem acoperit bugetul până la finalul anului, dar nu am primit bani", a declarat Radu Moldovan.

Conducerea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud avertizează, însă, că poate rezolva situaţia celor 600 de angajaţi ai DGASPC Bistriţa-Năsăud, însă nu şi a sute de angajaţi ai şcolilor speciale din judeţ, pentru care nu mai există bani.

“La şcolile speciale problemele se acutizează. La rectificare am primit o parte din sumă pentru octombrie, dar nu suficientă. Eu sper că Guvernul va înţelege că este iarnă, că oamenii aceştia au de plătit întreţinere, rate, au întreţinut copiii şi în şedinţa de săptămâna asta sau cel târziu de cea viitoare vor asigura banii oamenilor”, a adăugat Moldovan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici