Marea Britanie nu are un plan în legătură cu separarea de Uniunea Europeană - scurgere de informaţii

Marea Britanie nu are un plan general în legătură cu Brexit, iar strategia privind separarea de Uniunea Europeană ar putea să nu fie aprobată în următoarele şase luni, din cauza disensiunilor din interiorul Cabinetului Theresa May, conform unui memoriu dezvăluit de presă britanică, notează Reuters.

2268 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie nu are un plan în legătură cu separarea de Uniunea Europeană - scurgere de informaţii

Marea Britanie nu are un plan în legătură cu separarea de Uniunea Europeană - scurgere de informaţii

În documentul dezvăluit de BBC şi The Times, şi care a fost pregătit pentru Cancelaria Prim-Ministrului de un consultant, se afirmă că departamentele guvernamentale lucrează la peste 500 de proiecte în legătură cu Brexit şi ar putea avea nevoie de încă 30,000 de funcţionari.

Reprezentanţii Guvernului de la Londra au negat informaţiile din memoriu.

"Acesta nu este un raport guvernamental şi nu recunoaştem informaţiile din acest document," a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului.

Intitulat "Brexit Update" şi datând din 7 noiembrie, memoriul critică tendinţa Theresei May de a "acumula decizii şi detalii pentru a soluţiona singură chestiunea," relateză BBC şi The Times.

Documentul mai indică că o încă nu a fost adoptată o strategie comună privind Brexit din cauza disensiunilor dintre miniştrii Cabinetului. Tabăra care îi include pe ministrul de Externe, Boris Johnson, ministrul pentru Comerţ, Liam Fox, ministrul pentru Brexit, David Davis, se opune unei tabere în care intră ministrul de Finanţe, Philip Hammond şi ministrul pentru Mediul de afaceri, Greg Clark.

Theresa May a promis că va invoca articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care se demarează formal procesul de separare de UE, până la finalul lunii martie, însă a oferit foarte puţine detalii în legătură cu planurile Guvernului de la Londra privind viitoarele relaţii ale Marii Britanii cu Uniunea Europeană.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici