Barack Obama declară că preşedintele-ales Donald Trump i-a spus că este angajat faţă de NATO

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat că ţara sa va rămâne puterea mondială "indispensabilă" şi că preşedintele-ales Donald Trump i-a spus că este angajat faţă de NATO, relatează Fox 61.

4464 afișări
Imaginea articolului Barack Obama declară că preşedintele-ales Donald Trump i-a spus că este angajat faţă de NATO

Barack Obama declară că preşedintele-ales Donald Trump i-a spus că este angajat faţă de NATO (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

"În discuţiile mele cu preşedintele-ales, acesta şi-a exprimat un puternic interes în a menţine relaţiile noastre strategice de bază", a spus preşedintele Statelor Unite, adăugând că are un mesaj din partea lui Trump pe care Obama trebui să îl transmită liderilor mondiali pe care îi va întâlni în această săptămână: "Unul dintre mesajele pe care le voi putea transmite este angajamentul lui faţă de NATO (...)", a spus Obama.

Preşedintele a spus că au existat multe pârghii diplomatice, militare şi umanitare ale puterii Statelor Unite care au făcut din această ţară o naţiune indispensabilă în lume şi că acest statut va continua să existe.

Obama a făcut aceste declaraţii înainte de a pleca către Grecia, Germania şi Peru, în ultima călătorie în străinătate programată din timpul preşedinţiei sale, şi i-a încurajat pe americani să îi ofere lui Trump şansa de a se obişnui cu responsabilităţile de preşedinte.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici