Protest la Timişoara: 200 de oameni, în faţa Centrului de Afaceri, unde se află şi Emil Boc

Aproximativ 200 de persoane, membre ale unor sindicate, precum şi lideri ai PSD Timiş, au protestat, vineri, în faţa Centrului Regional de Afaceri Timişoara, unde se desfăşoară o convenţie a PDL, la care participă şi premierul Emil Boc, protestatarii scandând "Jos Guvernul Boc".

761 afișări
Imaginea articolului Protest la Timişoara: 200 de oameni, în faţa Centrului de Afaceri, unde se află şi Emil Boc

Protest la Timişoara: 200 de oameni, în faţa Centrului de Afaceri, unde se află şi Emil Boc (Imagine: Liliana Bujdei/Arhiva Mediafax Foto)

Printre cei 200 de protestatari se aflau membri ai CNSLR Frăţia, pensionari şi lideri ai PSD Timiş, aceştia având pancarte pe care scria "Corupţie generalizată", "Şomaj în masă", "Salarii scăzute".

Aceştia au fluierat, au suflat în trompete şi au scandat "Jos Guvernul Boc".

Protestatarii au adus o panglică pe care scria "Zonă coruptă, aici sunt banii dumneavoastră", cu care ar fi dorit să înconjoare Centrul Regional de Afaceri Timişoara, unde se desfăşoară congresul de alegere a conducerii Comisiei naţionale a PDL pentru infrastructură, energie şi mediu şi o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PDL, la care participă şi premierul Emil Boc.

Un grup de protestatari i-a acuzat pe reprezentanţii Jandarmeriei că manifestanţii au fost "intimidaţi şi ameninţaţi cu amenzi" în momentul în care au încercat să întindă panglica în faţa Centrului Regional de Afaceri.

Prim-vicepreşedintele PSD Timiş, Sorin Grindeanu, care este şi viceprimar al Timişoarei, participant la protest, a declarat că Poliţia Locală a amendat şoferii mai multor autocare care au adus democrat-liberali la congres şi care apoi au fost parcate în faţa zonei unde se desfăşoară protestul sindicaliştilor, într-o încercare de "diversiune", însă autocarele nu au fost mutate.

La protest a participat şi liderul PSD Timiş, Titu Bojin.

Mai mulţi protestatari, amendaţi de poliţişti

Patru persoane care au fost ridicate au fost amendate de către poliţişti cu câte o mie de lei pentru părăsirea locului unde se desfăşura protestul.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, care iniţial afirmase că Poliţia nu a ridicat nicio persoană din faţa CRAFT, a revenit asupra declaraţiei şi a spus că poliţiştii au ridicat patru persoane care părăsiseră locul în care se desfăşura protestul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acesteia, protestatarii au fost duşi la Secţia 2 de Poliţie Timişoara, unde au fost amendaţi cu câte o mie de lei.

Conform poliţiştilor, în momentul în care au fost ridicaţi, protestatarii încercau să întindă o panglică pe care scria "Zonă coruptă, aici sunt banii dumneavoastră".

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Timiş, Marius Amza, care iniţial spunea că jandarmii au ridicat mai multe persoane, a afirmat că aceştia nu au ridicat niciun protestatar, însă a spus că organizatorii acţiunii vor fi amendaţi pentru că nu au obţinut autorizaţie de la Jandarmerie.

Pe de altă parte, viceprimarul municipiului Timişoara, Sorin Grindeanu, a declarat că Primăria Timişoara a eliberat o autorizaţie pentru protestul din faţa CRAFT.

La ora transmiterii acestei ştiri, în faţa Centrului Regional de Afaceri Timişoara (CRAFT) au mai rămas doar aproximativ 20 de protestatari.

Iniţial, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Timiş, Marius Amza, declara corespondentului MEDIAFAX că "mai multe persoane" care participau la mitingul din faţa Centrului Regional de Afaceri Timişoara au fost ridicate de jandarmi şi urmează să fie sancţionate pentru încălcarea prevederilor Legii adunărilor publice.

El preciza că mitingul nu este autorizat, Jandarmeria având cunoştinţă despre un singur protest în cursul zilei de vineri, al cadrelor militare disponibilizate, care ar fi trebuit să aibă loc în faţa Prefecturii Timiş.

Amza afirma că din acest motiv şi organizatorii acestui protest vor fi sancţionaţi.

Pe de altă parte, consilierul local PSD din Timişoara Radu Ţoancă spunea că şase persoane care participau la protestul sindicaliştilor din faţa Centrului Regional de Afaceri Timişoara şi care încercau să întindă o panglică pe care scria "Zonă coruptă, aici sunt banii dumneavoastră" au fost ridicate de poliţişti şi duse la secţie. Ţoancă afirma că aceste persoane vor fi probabil amendate pentru că au părăsit zona de protest stabilită de jandarmi, însă a precizat că autorizaţia primită le permitea protestatarilor să facă acest lucru.

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, participă, împreună cu alţi membri PDL ai Cabinetului, la deschiderea congresului de alegere a conducerii Comisiei naţionale a PDL pentru infrastructură, energie şi mediu şi la o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PDL, unde sunt aproximativ 1.300 de democrat-liberali.

Potrivit organizatorilor, la acest eveniment, care a început la ora 10.00, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara (CRAFT), mai participă, printre alţii, Elena Udrea, Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Sorin Frunzăverde, Ioan Oltean, Traian Igaş, Mircea Toader, Gheorghe Ialomiţianu, Daniel Funeriu, Valerian Vreme şi Sulfina Barbu.

De asemenea, în cursul după-amiezii de vineri, la CRAFT va avea loc şi o şedinţă a Comitetului de Conducere Judeţean al PDL Timiş.

De la ora 13.00, tot la CRAFT, va avea loc o dezbatere cu tema "Regionalizare, reforma statului şi măsuri de relansare economică", eveniment la care vor participa preşedintele PDL Emil Boc şi alţi 450 de invitaţi: oameni de afaceri, miniştri ai PDL şi membri din conducerea centrală a partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici