Video Proteste în Capitală şi în ţară faţă de deciziile recente ale parlamentarilor - FOTO, VIDEO

Câteva sute de persoane s-au adunat joi seara în Piaţa Universităţii din Capitală împotriva parlamentarilor şi primarilor care au probleme cu legea şi faţă de ultimele decizii luate în Parlament privind conflictul de interese şi pensiile speciale pentru aleşi.

8737 afișări

Peste 300 de persoane protestează în Piaţa Universităţii faţă de deciziile recente luate de parlamentari, precum cea privind conflictul de interese, pensiile speciale pentru aleşi şi respingerea cererii DNA de începere a urmăririi penale în ceea ce îl priveşte pe Titus Corlăţean, fost ministru al Afacerilor Externe.

Protestatarii au scandat "Jos penalii," sau "Parlament penal, la tribunal" iar pe pancarte au scris mesaje precum "În faţa hoardelor, desteaptă-te române", "Nu vrem penali în instituţii publice".

"Am venit să protestăm faţă de legile care s-au aprobat în ultima săptămână, care sunt o ruşine pentru ţara asta. Nu ne face nicio plăcere să avem penali în parlament şi în primării. Consider că generaţia mea ar trebui să facă mai mult decât să stea în casă, la terasă sau pe Facebook. Ar trebui să iasă să voteze, să vină la parlamentare şi să îşi indeplinească datoria de cetăţean, ca noi toţi", a spus Alexandru, un tânăr în vârstă de 24 de ani din Bucuresti. "Da! Şi la asta aş mai adăuga : Atenţie cu cine votaţi! Nu votaţi cu penali", l-a completat George (38 de ani).

Tinerii adunaţi la protest mai spun despre generaţia lor că "dacă s-ar face protestele pe Facebook şi s-ar vota tot acolo, probabil atunci s-ar schimba ceva în ţara asta, având în vedere spiritul civic de care dăm dovadă".

Jandarmerii i-au avertizat pe participanţi că protestul nu este unul autorizat şi că riscă amenzi.

La adunare au venit şi doi membri ai Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan şi Clotilde Armand.

Cluj: Peste 200 de persoane protestează în Piaţa Unirii, cerând dizolvarea Parlamentului

Peste 200 de persoane protestează, joi seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, cerând dizolvarea Parlamentului, în urma ultimelor decizii luate de parlamentari.

Protestatarii s-au adunat, joi seara, în Piaţa Unirii, având afişe cu mesaje precum "Educaţie, nu corupţie”, "DNA, noi suntem de partea ta”, "Nu pensii speciale, doar închisoare”, "Vrem dreptate, nu imunitate”, "Revoluţia-i în toi, Parlamentul la gunoi” şi "Nu vrem Parlament de hoţi”.

Bogdan Rădulescu, unul dintre organizatorii protestului, a declarat că Parlamentul "profită de perioada de vară" şi "testează vigilenţa românilor", spunând că deciziile din ultimele zile ale parlamentarilor reprezintă "un atentat la siguranţa naţională”.

"Parlamentul profită că suntem topiţi de căldură şi ne testează vigilenţa. Ce au făcut în ultimele zile este atentat la siguranţa naţională. Au votat dezincriminarea conflictului de interese pentru parlamentarii care şi-au angajat rudele, au rezolvat Legea pensiilor speciale pentru aleşii locali, au închis dosarul <Diaspora> referitor la organizarea dezastruoasă a votului pentru prezidenţiale, iar Senatul a respins cererea procurorilor DNA de încuviinţare a urmăririi penale împotriva fostului ministru de Externe, senatorul PSD, Titus Corlăţean. Ne-am săturat. Cred că singura soluţie este dizolvarea Parlamentului, pentru că parlamentarii îşi fac legile lor şi ne sfidează pe noi. Cerem dizolvarea Parlamentului”, a spus Rădulescu.

Potrivit acestuia, parlamentarii votează legi exclusiv în favoarea lor şi împotriva cetăţenilor şi încalcă deciziile Curţii Constituţionale.

Protestul este autorizat între orele 18.00 – 21.00 şi ar putea fi reluat în fiecare zi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici