PSD acuză Primăria Arad că a cheltuit 30.000 de euro ”pe felicitări şi pungi cadou”

PSD acuză Primăria Arad că a cheltuit 30.000 de euro, în 2014, ”pe felicitări şi pungi cadou”, susţinând că informaţiile sunt extrase dintr-un raport al Curţii de Conturi, în timp ce primarul Gheorghe Falcă spune că banii au fost folosiţi pentru protocol în relaţiile externe.

125 afișări
Imaginea articolului PSD acuză Primăria Arad că a cheltuit 30.000 de euro ”pe felicitări şi pungi cadou”

PSD acuză Primăria Arad că a cheltuit 30.000 de euro ”pe felicitări şi pungi cadou” (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform unui comunicat de presă remis, joi, de PSD Arad, ”Primăria Arad a cheltuit peste 30.000 de euro pentru felicitări şi pungi cadou”, fiind citat un raport al Curţii de Conturi care ar conţine ”mai multe nereguli în folosirea banilor publici”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Curtea de Conturi a identificat folosirea nu doar ilegală, ci şi scandaloasă a banilor publici pentru achiziţionarea de felicitări şi pungi cadou. Este vorba despre peste 133.548 de lei, echivalentul a aproximativ 30.000 de euro. Considerăm această sumă o cheltuială exagerată, foarte mare în raport cu posibilităţile Aradului şi mai ales cu puterea de cumpărare a contribuabilului arădean”, arată PSD.

În comunicat este citat consilierul local PSD Marin Lupaş, care spune că ”Primăria putea să limiteze drastic această cheltuială şi să găsească oricând alte destinaţii pentru aceste sume de bani”.

”Este interesant de aflat câte felicitări pot fi achiziţionate cu 30.000 de euro, mă întreb şi ce au mai conţinut pungile cadou. Având în vedere faptul că aceste cheltuieli exagerate au intervenit în anul electoral 2014, ne putem întreba dacă nu cumva aceste materiale promoţionale au fost folosite în scop electoral, pe banii arădenilor. Oricum, Curtea de Conturi a arătat că aceste sume de bani au fost folosite fără a respecta normele legale şi considerăm că se impun explicaţii din partea Primăriei Arad”, afirmă consilierul local al PSD.

La solicitarea corespondentului MEDIAFAX, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat că suma respectivă a fost cheltuită pentru protocol în relaţiile externe.

”Constat că domnul consilier PSD Lupaş este îngrijorat de cheltuielile de reprezentare a municipiului şi chiar consideră inutil ca Aradul să se prezinte de manieră onorabilă în relaţiile externe şi în faţa oficialilor care ne vizitează. Chiar acum, de Zilele Aradului, avem invitate delegaţiile oraşelor înfrăţite. Pentru ocazii din acestea există reguli şi uzanţe de protocol cu care se pare că domnul consilier PSD nu este deprins”, afirmă Falcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici