Putin, dezvăluri uluitoare despre trecut: Am lucrat la negru ca şofer de taxi

Preşedintele rus Vladimir Putin a vorbit despre regretele sale legate de căderea Uniunii Sovietice în 1991, dezvăluind că a fost nevoit să lucreze ca şofer de taxi, pentru a-şi completa veniturile, scrie BBC.

1422 afișări
Imaginea articolului Putin, dezvăluri uluitoare despre trecut: Am lucrat la negru ca şofer de taxi

Putin, dezvăluri uluitoare: Am lucrat la negru ca şofer de taxi, în anii '90

Problemele economice declanşate de prăbuşirea URSS i-au forţat pe mulţi ruşi să caute noi modalităţi de a câştiga bani.

Putin a descris destrămarea ca fiind prăbuşirea Rusiei istorice.

Remarcile ar putea alimenta speculaţiile cu privire la intenţiile sale faţă de Ucraina, o fostă republică sovietică.

Rusia a adunat peste 90.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina şi există temeri că plănuieşte o invazie. Rusia neagă acest lucru, acuzând Ucraina de provocare şi căutând garanţii împotriva expansiunii NATO spre est.

Comentariile lui Putin provin dintr-un film documentar intitulat "Rusia, ultima istorie".

"A fost o dezintegrare a Rusiei istorice sub numele de Uniunea Sovietică", a spus el, adăugând că în Occident se credea că dezintegrarea în continuare a Rusiei este doar o chestiune de timp.

Este binecunoscut faptul că Putin consideră colapsul URSS ca fiind o tragedie, dar remarcile sale despre dificultăţile sale personale din acea perioadă sunt noi.

„Uneori a trebuit să câştig bani în plus", a spus el. "Adică, să câştig bani în plus cu maşina, ca şofer privat. Este neplăcut să vorbesc despre asta, ca să fiu sincer, dar din păcate aşa a fost".

La acea vreme, taxiurile erau o raritate în Rusia, iar multe persoane particulare făceau aceste tipuri de seervicii străinilor pentru a se descurca. Unii chiar foloseau ca taxiuri vehicule de serviciu, cum ar fi ambulanţele.

Putin este un fost agent al serviciului de securitate sovietic, KGB. Cu toate acestea, la începutul anilor 1990, el a lucrat în biroul primarului din Sankt Petersburg, Anatoly Sobchak. El susţine că a demisionat din KGB după lovitura de stat din august 1991 care a dus la destrămarea URSS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
putin,
căderea urss,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici