Rădoi: Vom fuziona cu angajaţii de la RATB

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat, joi, la finalul protestului spontan de la autobaza Titan, că sindicaliştii RATB care şi-au renegat liderii vor fuziona cu cei pe care fostul deputat îi reprezintă, un protocol în acest sens fiind deja înregistrat legal.

47 afișări
Imaginea articolului Rădoi: Vom fuziona cu angajaţii de la RATB

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou, Ion Rădoi (în dreapta), strânge mâna unui lider al protestatarilor RATB (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Vom fuziona, există deja înregistrată structura sindicală comună, au ieşit actele de o săptămână şi ceva. Le am în geantă", a spus Ion Rădoi, la plecarea de la autobaza Titan.

Potrivit unora dintre cei aproximativ o mie de protestatari adunaţi, joi, la autobaza Titan, viitoarea formaţiune sindicală se va numi Uniunea Sindicatelor Libere din Transportul Public.

Liderul USLM, Ion Rădoi, fost deputat PSD, a venit la autobaza Titan, unde a discutat cu angajaţii RATB care protestau, învăţându-i să-şi formuleze revendicările către municipalitate.

Unul dintre participanţii la discuţie, care a ieşit mai devreme de la întâlnirea cu Rădoi, le-a relatat colegilor săi aflaţi în curte că liderul USLM i-a ajutat pe reprezentanţii lor să întocmească o listă cu revendicări pe care să o prezinte primarului general Sorin Oprescu.

Angajatul RATB care a participat la discuţia cu Ion Rădoi a mai povestit şi că acesta s-a interesat din ce zone de activitate ale regiei provin angajaţii nemulţumiţi, propunându-le acestora ca "în viitor" să formeze o federaţie care să includă pe nemulţumiţii din RATB şi pe sindicaliştii pe care Rădoi îi conduce deja, angajaţii de la metrou.

Cei aproximativ o mie de angajaţi RATB care s-au aflat, timp de mai bine de 24 de ore, într-un protest spontan la autobaza Titan au plecat acasă şi au promis că vor ieşi încă de joi seară în trasee. Cei care s-au aflat la protestul de la autobaza Titan urmează să revină la serviciu vineri dimineaţă.

Protestul a încetat joi seară, în urma unei discuţii de mai bine de trei ore între sindicalişti - asistaţi, în lipsa liderilor lor, pe care-i reneagă, de şeful sindicaliştilor de la Metrou, Ion Rădoi - şi primarul Sorin Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici