Radu Mazăre a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate în care contesta concluziile unui raport al ANI privind o situaţie de incompatibilitate, instanţa dispunând ca agenţia să achite edilului 5.000 de lei daune morale şi 2.380 de lei cheltuieli de judecată.

59 afișări
Imaginea articolului Radu Mazăre a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate

Radu Mazăre a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Sentinţa de marţi a Curţii de Apel Galaţi, care a analizat dosarul, nu este definitivă, putând fi acată cu recurs în termen de 15 zile.

"S-au soluţionat ambele dosare (n.r. - cauza a fost anterior disjunsă în două dosare separate), admiţându-se cererile formulate de către Radu Mazăre. În soluţionare se arată că s-a dispus anularea actului emis de către autoritatea respectivă, care trebuie să plătească 5.000 de lei daune morale şi 2.380 de lei cheltuieli de judecată. Sentinţa poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile, instanţa care judecă recursul fiind Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a declarat, miercuri, Irina Boldea, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi.

Decizia a fost luată după ce, în urmă cu o săptămână, a avut loc judecarea pe fond a dosarului în care primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, contestă o situaţie de incompatibilitate sesizată de ANI.

Procesul a fost deschis de către Radu Mazăre care a contestat concluziile unor cercetări făcute de către ANI în privinţa unei stări de incompatibilitate, determinată de faptul că, în anul 2003, timp de şase luni, acesta ar fi deţinut concomitent atât funcţia de primar al municipiului Constanţa, cât şi pe cea de administrator la o societate comercială.

Primarul Constanţei a susţinut că este vorba despre o eroare făcută de reprezentanţii Registrului Comerţului şi a cerut anularea actului în instanţă.

Dosarul 1120/36/2009 a ajuns la Galaţi după ce Agenţia Naţională pentru Integritate a cerut strămutarea de la Curtea de Apel Constanţa către instanţa similară din Galaţi, invocând notorietatea şi influenţa pe care ar putea avea-o primarul constănţean.

Magistraţii au dispus disjungerea cauzei, rezultând astfel două dosare, unul dintre ele care face referire la anularea actului administrativ, iar celălalt la suspendarea executării actului administrativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici