Raed Arafat şi alţi oficiali, la Mediafax Health Conference: "Trăind cu scleroză multiplă în România"

Agenţia de presă Mediafax şi Societatea de Scleroză Multiplă din România organizează, luni, conferinţa-masă rotundă cu tema "Trăind cu scleroză multiplă în România" - parte din seria Mediafax Health Conferences - care va avea loc la hotelul Novotel, sala Paris, începând cu ora 10:00.

283 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat şi alţi oficiali, la Mediafax Health Conference: "Trăind cu scleroză multiplă în România"

Raed Arafat (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

În acest moment, în România, în programul Casei Naţionale de Asigurări sunt cuprinşi 2.300 de pacienţi cu scleroză multiplă, iar pe listele de aşteptare sunt aproximativ 500 de pacienţi din toată ţara, exinstând 10 centre de tratament (9 pentru adulţi şi unul pentru copii) şi 50 de medici specialişti.

Conferinţa îşi propune să analizeze problemele cu care se confruntă pacienţii diagnosticaţi cu scleroză multiplă în România împreună cu lectorii: Raed ARAFAT - secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Codrin SCUTARU - secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Prof. Dr. Ovidiu BĂJENARU - preşedintele Societăţii de Neurologie din România, Laurenţiu LAZĂR - preşedintele Societăţii de Scleroză Multiplă din România, Petru LUHAN - europarlamentar, Cristian BUŞOI - europarlamentar, Vasile CEPOI - consilierul premierului Victor Ponta, Mihaela BARDOŞ - director de programe în Ministerul Sănătăţii, Gheorghe IANA - preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti

De asemenea, la conferinţă vor lua cuvântul şi reprezentanţi ai pacienţilor, dorindu-se a se identifica soluţii optime astfel încât persoanele cu scleroză multiplă din România să poată avea acces atât la informaţii, tratamente, cât şi la terapiile noi din domeniu.

Conferinţa are ca scop identificarea soluţiilor, având alături toate părţile implicate şi astfel să se găsească metodele prin care terapia adecvată tuturor pacienţilor care suferă de această boală să fie aplicată imediat ce aceştia au fost diagnosticaţi, precum şi includerea lor cât mai rapid şi eficient în programul Casei Naţionale de Asigurări.

În cadrul evenimentului se va discuta şi despre bilanţul realizat de Platforma Europeană de Scleroză Multiplă conform căruia România se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte tratamentul pacienţilor ce suferă de această boală autoimună, boală ce afectează numai în România aproximativ 8.000-10.000 de persoane.

O temă de un real interes pentru participanţi este şi aflarea metodei prin care putem să asigurăm şi în România terapia modernă şi inovatoare la acelaşi nivel cu a celorlalţi pacienţi UE. Actualmente, în UE există deja o serie de tratamente care ar îmbunătăţi considerabil calitatea vieţii pacienţilor şi care la acest moment sunt inaccesibile în România.

Eliminarea statului de povara serviciilor sociale în ceea ce priveşte persoanele cu scleroză multiplă din România prin aflarea de soluţii pentru ca pacienţii să beneficieze în mod nediscriminatoriu de tratament şi astfel să-şi păstreze statutul de angajat, este o altă temă ce urmează să fie analizată.

Moderatorul conferinţei va fi Elvira GHEORGHIŢĂ, Senior Reporter Mediafax. Evenimentul este organizat de Agenţia de presă Mediafax şi Societatea de Scleroză Multiplă din România.

Conferinţa va reuni ca participanţi reprezentanţi ai Guvernului, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, CNAS, europarlamentari, reprezentanţi şi medici specializaţi şi reprezentanţi ai mass media (TV, radio şi presă scrisă).

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania Mediafax face parte din Mediafax Group şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, înregistrări audio cu declararaţii şi interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, anuare de specialitate, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro.

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile. Secţiunea Mediafax Health Conferences doreşte să mijlocească relaţia dintre medici, pacienţi si organele publice de decizie implicate în fiecare temă medicală vizată. Prin intermediul acestor evenimente se doreşte o analiză şi mai în profunzime a problemelor medicale ce frământă întreaga ţară, precum şi organizarea de evenimente ştiintifice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici