Raportul de expertiză în cazul unei paciente moarte în TIR-ul ATI arată că moartea a fost violentă

  • Raportul de expertiză arată decesul uneia dintre pacientele din TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeş” s-a produs în urma creşterii bruşte a presiunii.
  • Incidentul a avut loc în luna aprilie 2021, când trei pacienţi COVID-19 au murit în TIR-ul de terapie intensivă de la „Babeş”.
3625 afișări
Imaginea articolului Raportul de expertiză în cazul unei paciente moarte în TIR-ul ATI arată că moartea a fost violentă

Avocatul Adrian Cuculis a transmis, joi, raportul de expertiza final în cazul uneia dintre pacientele decedate în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeş.

„Moarte violentă dată de creşterea bruscă a presiunii. Un alt caz în care un muncitor simplu are de tras toată vina”, spune avocatul.

Muncitorul ar fi fost trimis să verifice parametrii de funcţionare, cu indicaţii date prin telefon.

„Omul necalificat a explodat plămânii pacienţilor din tirul ATI, după care sistemul s-a închis automat pentru a nu face mai mult rău”, a spus avocatul Cuculis.

Trei pacienţi au murit în TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeş”, iar alţi cinci pacienţi au fost transferaţi. Încă de la momentul incidentului, s-a spus că a existat o suprapresiune de oxigen, iar ventilatoarele au activat un sistem de autoprotecţie şi s-au oprit. În februarie, pacienţii din TIR-ul de ATI de la Marius Nasta, din Bucureşti, au fost evacuaţi, după ce a existat o suspiciune de incendiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici