Răspunsul lui Gheorghiţă legat de oportunitatea unor analize înainte de vaccinarea cu AstraZeneca

Autorităţile nu pot recomanda un set de analize care să fie făcute înainte de vaccinarea cu serul de la AstraZeneca, tocmai pentru că nu a fost identificat un profil de risc.

534 afișări
Imaginea articolului Răspunsul lui Gheorghiţă legat de oportunitatea unor analize înainte de vaccinarea cu AstraZeneca

Răspunsul lui Gheorghiţă legat de oportunitatea unor analize înainte de vaccinarea cu AstraZeneca

Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, întrebat, joi, dacă oamenii nu ar trebui să îşi facă analize înainte de vaccinarea cu serul de la AstraZeneca, a răspuns că experţii au analizat la nivel internaţional toate cele 222 de cazuri raportate şi nu au identificat un profil de risc, chiar dacă majoritatea cazurilor au fost înregistrate la persoane sub 60 de ani, mai ales la femei.

„Vaccinul de la compania AstraZeneca a fost folosit pentru persoanele cu vârste de până în 55 de ani sau chiar până la 60 sau 65 de ani, în funcţie de recomandările fiecărei ţări în parte. Experţii nu au recomandat în momentul de faţă o impunerea unei limite de vârstă”, a afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Când jurnalistul i-a atras atenţia că a întrebat altceva, dr. Valeriu Gheorghiţă a răspuns că din moment ce nu au fost identificaţi factori de risc, autorităţile nu pot recomanda un set un pachet de analize care să fie făcute anterior vaccinării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici