Regele romilor, Dorin Cioabă, îi propune lui Trump să construiască zidul dintre SUA şi Mexic

Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, se pregăteşte să îi scrie preşedintelui SUA, Donald Trump, o scrisoare de felicitare şi să îi propună să construiască cu romii din America zidul de la graniţa cu Mexic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

5289 afișări
Imaginea articolului Regele romilor, Dorin Cioabă, îi propune lui Trump să construiască zidul dintre SUA şi Mexic

Regele romilor, Dorin Cioabă, îi propune lui Trump să construiască zidul dintre SUA şi Mexic (Imagine: Dumitru Matei / Mediafax Arhiva Foto)

Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor din România, a declarat marţi, corespondentului MEDIAFAX că vrea să colaboreze cu preşedintele Donald Trump şi să construiască zidul propus de acesta la graniţa cu Mexicul, deşi, iniţial, i-a îndemnat pe romii din SUA să voteze cu Hillary Clinton.

„Am privit cu mare interes instalarea noului preşedinte al Americii şi chiar dacă am transmis un mesaj romilor din State să voteze cu Hillary Clinton, respectăm decizia poporului american şi vrem să colaborăm cu administraţia prezidenţială. Mă pregătisem să îi trimit preşedintelui o scrisoare de felicitare. M-am gândit să îi fac şi o ofertă. Noi ştim că preşedintele american este foarte serios în decizii şi va construi acel zid (n.red. la graniţa cu Mexic), iar noi suntem la nivel mondial 18 milioane. Câteva sute de mii de romi locuiesc chiar în America. Am putea noi să construim acel zid la un preţ mult mai scăzut pentru că şi aşa nu avem de lucru”, a declarat marţi autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă.

Cioabă crede că romii ar putea face un zid calitativ pentru că ei sunt cunoscuţi ca fiind foarte buni meseriaşi ai fierului şi betonului.

Mai mult, Cioabă crede că oferta sa va fi acceptată, pentru că „mexicanii nu o să vrea să lucreze la acest zid, americanii sunt la alt nivel, nu îi văd eu la lopată acolo să facă fundaţie”, în vreme ce romii „sunt dispuşi să preia această lucrare, să o ducă la bun sfârşit”.

Dorin Cioabă nu a trimis încă scrisoarea către Casa Albă, însă atunci când o va face spune că îi va anexa şi câteva schiţe ale zidului, „cu fundaţie din beton şi metal”.

Cioabă spune că dacă preşedintele Americii va considera oferta sa „oportună”, atunci se aşteaptă să fie invitat la Casa Albă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici