- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REGULI importante pentru redeschiderea teraselor. Igienizarea trebuie să fie maximă
- Măsurile care trebuie aplicate înainte de reluarea activităţilorla terase includ verificarea stării de întreţinere a tuturor spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor necesare pentru desfăşurarea activităţilor permise
- Alte măsuri privesc verificarea stocurilor de alimente şi eliminarea celor care ar putea produce toxiinfecţii alimentare
REGULI importante pentru redeschiderea teraselor. Cum se pot evita toxiinfecţiile
Printre măsurile care trebuie aplicate înainte de reluarea activităţilorla terase se numără: verificarea stării de întreţinere a tuturor spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor necesare pentru desfăşurarea activităţilor permise, revizuirea planurilor de igienizare şi dezinfecţie, anunţă ANSVSA.
ANSVSA a adoptat împreuna cu MS şi Ministerul Economiei şi Comerţului un nou Ordin care stabileşte pe de o parte cerinţe adresate operatorilor din domeniu pentru organizarea şi funcţionarea adecvată a circuitelor de preparare şi servire a produselor alimentare în aceste spatii si pentru protecţia clienţilor, si pe de altă parte măsurile de control stabilite de ANSVSA şi MS pentru verificarea modului în care aceste cerinţe sunt implementate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrația reală înseamnă că tu, cetățeanul, ai putere decizională. Monopolul partidelor din România trebuie spart
-
Uniunea Europeană a găsit bani pentru înarmare. Un fond 400 de miliarde de euro ar putea fi folosit pentru investiţii în apărare
-
România încheie Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Rimini cu locul 4 la senioare
-
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare şi distrugeri ale infrastructurii pe teritoriul european
Alte măsuri privesc verificarea stocurilor de alimente, eliminarea celor care ar putea produce toxiinfecţii alimentare şi instruirea personalului lucrător privind regulile generale de igienă necesare obţinerii de produse alimentare sigure, precum şi cele suplimentare de prevenire a răspândirii virusului SARS – CoV 2.
Cerinţele care vizează asigurarea protecţiei clienţilor/consumatorilor sunt cele legate de: triajul observaţional al acestora, realizarea adecvată a dezinfectării meselor dupa plecarea clienţilor, a dezinfectării tuturor spaţiilor/ suprafeţelor unde au acces clienţii, a ustensilor folosite în timpul servirii meselor, asigurarea cu dispozitive necesare dezinfectării mâinilor clienţilor, informarea adecvată a clienţilor, precum şi asigurarea distantării fizice, astfel încât să se evite, pe cât posibil, interacţiunea fizică cu şi între clienţi.
În ce priveşte terasele sau spaţiile deschise din exterior ale unităţilor de alimentaţie publică, inspectorii vor derula, în perioada următoare, controale pentru verificarea şi consilierea, acolo unde este cazul, a operatorilor din domeniu, precizează instituţia.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO