Bayer Leverkusen egalează un record european vechi de 59 de ani

  • Deja campioană în Bundesliga, Bayer Leverkusen a egalat duminică un record european vechi de 59 de ani.
  • Echipa antrenată de Xabi Alonso şi-a prelungit seria de invincibilitate în toate competiţiile la 48 de meciuri.
  • Leverkusen poate încheia sezonul neînvinsă.
528 afișări
Imaginea articolului Bayer Leverkusen egalează un record european vechi de 59 de ani

Bayer Leverkusen egalează un record european vechi de 59 de ani

Bayer Leverkusen a învins duminică cu 5-1 pe Frankfurt şi a egalat recordul european vechi de 59 de ani, stabilit de Benfica, de 48 de meciuri fără înfrângere în toate competiţiile între decembrie 1963 şi februarie 1965 - conform lui Fabrizio Romano.

În cazul în care Leverkusen va evita înfrângerea în următorul meci, împotriva Romei, în semifinala Europa League, va deţine cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere din istoria fotbalului european.

Depăşirea recordului ar sublinia performanţa incredibilă pe care echipa lui Alonso şi-a asigurat-o deja în acest sezon. Au cucerit deja Bundesliga, în lupta cu Bayern Munchen, şi este în semifinala Europa League şi în finala DFB-Pokal (Cupa Germaniei). Astfel, Leverkusen ar putea ajunge să câştige trei trofee fără să piardă vreun meci în acest sezon.

Leverkusen mai are doar cinci meciuri de disputat dacă vrea să rămână neînvinsă tot sezonul. Ei înfruntă joi Roma - după ce au obţinut deja o victorie cu 2-0 în prima etapă. Apoi mai au două meciuri rămase în Bundesliga, împotriva lui VfL Bochum şi Augsburg în Bundesliga, înainte de a înfrunta FC Kaiserslautern în finala DFB-Pokal. În cazul în care va învinge Roma, va juca în finala Europa League pe 22 mai împotriva lui Marseille sau Atalanta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici