REPORTAJ: Românii au sfidat ploaia şi au mărşăluit pe străzile Capitalei, de Ziua Drapelului Naţional - GALERIE FOTO

Aproximativ 300 de persoane au mărşăluit, vineri seară, pe străzile Capitalei, pentru a marca Ziua Drapelului Naţional - celebrată în fiecare an pe 26 iunie -, sfidând ploaia deasă care s-a abătut asupra oraşului.

482 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Românii au sfidat ploaia şi au mărşăluit pe străzile Capitalei, de Ziua Drapelului Naţional - GALERIE FOTO

REPORTAJ: Românii au sfidat ploaia şi au mărşăluit pe străzile Capitalei, de Ziua Drapelului Naţional (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto/AFP)

Mai multe persoane s-au adunat, vineri seara, în jurul orei 21.30, în Piaţa Tricolorului din Bucureşti, pentru a participa la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Drapelului Naţional.

GALERIE FOTO

Pentru a marca această zi, militarii din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" au pornit într-un marş, purtând drapelul naţional şi torţe, pe traseul Palatul Cercului Militar - bulevardul Regina Elisabeta - bulevardul Kogălniceanu - Piaţa Operei - Splaiul Independenţei - Şoseaua Cotroceni - bulevardul Iuliu Maniu - bulevardul Vasile Milea - bulevardul Timişoara. Copii purtaţi în spate de părinţi, adolescenţi, tineri, dar şi doamne şi domni trecuţi de prima tinereţe au sărbătorit patriotismul, fluturând steaguri, mai mici sau mai mari, şi mărşăluind alături de militari.

Fanfara militară a fost în fruntea formaţiei, urmată de militarii care au purtat drapelul, în lungime de aproximativ 50 de metri, şi de cei care au ţinut torţele.

Formaţia a plecat din Piaţa Tricolorului şi, până în dreptul Facultăţii de Drept, oamenii au continuat să se alăture grupului, în vreme ce persoanele din staţiile de RATB şi angajaţii magazinelor din acea zonă au făcut poze şi au filmat marşul, privind, cu admiraţie, militarii în uniforme. Odată ce formaţia a ajuns în dreptul Facultăţii de Drept, au început şi "problemele" meteorologice. O ploaie deasă a început, dar acest lucru nu i-a descurajat pe participanţii la marş, care, veniţi pregătiţi cu umbrele, au continuat să-i urmeze pe militari. Dacă bucureştenii au avut la îndemână umbrele, militarii din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" au suportat, eroic, ploaia.

Dar nu doar ploaia le-a dat bătăi de cap participanţilor la marş, ci şi bălţile formate pe străzile Bucureştiului, precum şi maşinile parcate pe trotuare. Toate acestea au îngreunat desfăşurarea manifestării, însă nu i-a făcut pe români să renunţe.

Dacă unii dintre bucureştenii care vedeau militarii mărşăluind se grăbeau să imortalizeze momentul, printr-o fotografie sau un filmuleţ rapid, alţii se întrebau care este ocazia pentru care se desfăşoară această acţiune. Odată ce curiozitatea le era satisfăcută, nu întârziau să exclame "Ce frumos!". Un tânăr, văzând o astfel de desfăşurare de forţe, chiar s-a întrebat cine a murit, însă şi-a dat singur seama, rapid, că, fiind un steag atât de mare la mijloc, nu avea cum să fie vorba despre vreun deces.

După aproximativ o oră şi 10 minute, întreaga manifestare a luat sfârşit, iar bucureştenii s-au îndreptat către mijloacele de transport în comun, păstrând ca amintire a Zilei Drapelului Naţional steagurile pe care le-au fluturat în vânt.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici