Reţea de proxenetism în Dâmboviţa: Zeci de femei, racolate şi obligate să se prostitueze în Europa

Cel puţin 50 de femei au fost racolate şi obligate să se prostitueze în Marea Britanie, Germania, Olanda şi Belgia, de către o reţea din Dâmboviţa. Banii obţinuţi astfel erau transferaţi în România.

530 afișări
Imaginea articolului Reţea de proxenetism în Dâmboviţa: Zeci de femei, racolate şi obligate să se prostitueze în Europa

Reţea de proxenetism în Dâmboviţa: Zeci de femei, racolate şi obligate să se prostitueze în Europa

Potrivit DIICOT, procurorii şi ofiţerii de poliţie din Buzău au făcut, marţi, 14 percheziţii domiciliare în judeţul Dâmboviţa, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism şi spălare de bani.

În cauză există suspiciunea că, începând cu anul 2014, pe raza judeţului Dâmboviţa a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acţionat în mod coordonat, în ceea priveşte racolarea, determinarea şi înlesnirea activităţilor de prostituţie, pe teritoriul Marii Britanii, Germaniei, Olandei şi Belgiei, a cel puţin 50 de femei.

Sumele de bani obţinute de către suspecţi, în urma activităţilor de proxenetism efectuate, au fost transferate, prin societăţi de transfer monetar sau personal, pe teritoriul României, în patrimoniul membrilor grupului infracţional organizat.

Marţi, la sediul DIICOT- Structura Centrală vor fi aduse la audieri 10 persoane.

„Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa şi criminalişti, jandarmilor din cadrul IJJ Dâmboviţa şi poliţiştilor din cadrul IPJ Dâmboviţa”, arată DIICOT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici