Reţea de trafic de persoane şi minori din Bucureşti şi Ilfov, destructurată

Un grup infracţional organizat care a exploatat sexual mai multe persoane, inclusiv un minor, în Capitală şi în Ilfov, a fost destructurat de poliţişti şi procurori DIICOT.

290 afișări
Imaginea articolului Reţea de trafic de persoane şi minori din Bucureşti şi Ilfov, destructurată

Reţea de trafic de persoane şi minori din Bucureşti şi Ilfov, destructurată

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate ai Inspectoratul General al Poliţiei Române, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au făcut cercetări în cadrul unui dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, în formă continuată, trafic de minori şi lipsire de libertate în mod ilegal.

În perioada 2015 – 2021, patru persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat în judeţul Ilfov şi municipiului Bucureşti, în scopul obţinerii unor beneficii materiale, ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

Aceştia ar fi recrutat, transportat şi găzduit opt persoane vătămate majore, pe care le-ar fi exploatat sexual, obligându-le la practicarea prostituţiei (atât în România, cât şi în străinătate) prin acte de constrângere fizică şi psihică, punerea şi menţinerea într-o stare de dependenţă materială şi prin simularea unor sentimente de iubire (metoda loverboy).

De asemenea, una dintre victime ar fi fost închisă mai multe zile, într-un imobil, şi ar fi fost împiedicată să comunice cu vreun membru de familie, ori altă persoană, fiind astfel lipsită de libertate în mod ilegal.

În sarcina a trei dintre membrii grupului s-a reţinut şi faptul că ar fi recrutat o victimă minoră şi, profitând de sentimentele dezvoltate de aceasta faţă de unul dintre ei, ar fi găzduit-o şi exploatat-o, prin obligarea la practicarea prostituţiei.

De asemenea, sumele de bani rezultate din activitatea infracţională ar fi fost însuşite de persoanele cercetate.

În urma percheziţiilor domiciliare făcute, au fost descoperite şi ridicate înscrisuri, telefoane mobile, precum şi alte mijloace de probă.

Totodată, procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui portofel electronic (criptomonedă), a unui cont bancar şi a unui imobil.

Marţi, procurorii au dispus reţinerea a două persoane şi măsura controlului judiciar faţă de alte două, iar miercuri a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a celor două persoane reţinute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici