Reţea de traficanţi de migranţi din care făceau parte şi doi poliţişti de frontieră, destructurată/ Traficanţii cereau sume cuprinse între 700 şi 2000 de euro

Opt percheziţii ale Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara şi DGA au loc, joi dimineaţă, în Arad, pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de migranţi din care fac parte şi doi poliţişti de frontieră arădeni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1225 afișări
Imaginea articolului Reţea de traficanţi de migranţi din care făceau parte şi doi poliţişti de frontieră, destructurată/ Traficanţii cereau sume cuprinse între 700 şi 2000 de euro

Reţea de traficanţi de migranţi din care făceau parte şi doi poliţişti de frontieră, destructurată

Reţeaua de traficanţi de migranţi din care făceau parte şi doi poliţişti de frontieră din Arad, destructurată, joi, de DGA şi ITPF Timişoara, acţiona pe relaţia Asia-România-Ungaria-Austria şi percepea de la fiecare migrant sume cuprinse între 700 şi 2000 de euro pentru a-i ajuta să treacă graniţa.

Potrivit reprezentanţilor ITPF Timişoara, reţeaua era structurată pe mai multe paliere, cu atribuţii precis delimitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Reţeaua, formată dintr-un palestinian, un apatrid de origine turcă şi cetăţeni români, acţiona pe relaţia Asia – România – Ungaria – Austria, fiind structurată pe mai multe paliere, respectiv organizatori, transportatori, găzduitori, călăuze, fiecare având atribuţii precis delimitate. Membrii grupării percepeau de la fiecare migrant sume cuprinse între 700-2000 euro pentru a-i sprijini să treacă ilegal frontiera”, arată anchetatorii.

Conform surselor citate, ancheta a fost sistată o perioadă după ce membrii reţelei au fost arestaţi în Ungaria, iar percheziţiile au fost organizate imediat după ce autorităţile ungare i-au eliberat pe suspecţi.

"Astfel, în perioada 2011 – 2016, poliţiştii de frontieră au documentat activitatea infracţională a unei grupări de criminalitate organizată transfrontalieră specializată în traficul de migranţi. În cauză, există suspiciunea că activităţile infracţionale desfăşurate de către membrii grupului infracţional au fost favorizate şi sprijinite de către lucrători de poliţie, respectiv un ofiţer de poliţie de frontiera şi un fost agent de poliţie de frontieră din cadrul S.T.P.F. Arad, precum şi un lucrător din cadrul DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad. Documentarea activităţii infracţionale a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.I.P.I. Timiş şi a fost necesară extinderea acesteia până în prezent, din cauza faptului că o parte din membrii grupului infracţional organizat au fost arestaţi de către autorităţile ungare”, spun anchetatorii.

Opt percheziţii ale Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara şi DGA au loc, joi, în Arad, pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de migranţi din care fac parte şi doi poliţişti de frontieră arădeni. Potrivit anchetatorilor, cei doi poliţişti de frontieră arădeni ofereau protecţie traficanţilor de persoane şi se asigurau transportul persoanelor, ca antemergători, de la locul în care migranţii erau cazaţi în Arad şi până la frontieră.

Migranţii erau racolaţi din centrele specializate şi, după ce ajungeau în România prin Turcia şi Bulgaria, erau preluaţi de un cetăţean turc care se ocupa şi de racolarea altora din centrele de refugiaţi de aici. Reţeaua, însă, era coordonată de un cetăţean israelian din Palestina.

La finalul descinderilor, opt persoane vor fi aduse la sediul DIICOT Timişoara pentru audieri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici