- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (23.12.2012, 10:24)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reţete pentru Crăciun: 10 aperitive simple pentru masa de sărbătoare
Tuturor le place ca masa de Crăciun să arate bine, dar nimănui nu-i place să stea cu orele în bucătărie. Iată mai jos câteva idei de aperitive foarte simplu şi rapid de preparat, foarte gustoase şi aspectuoase.
12649 afișări
Reţete pentru Crăciun: 10 aperitive simple pentru masa de sărbătoare (Imagine: Hepta)
Clasicul somon afumat:
-
pâine de secară
-
cremă de hrean
-
somon afumat
-
mărar verde
Feliile de pâine se ung în strat subţire cu cremă de hrean, se acoperă cu felii de somon afumat şi se garnisesc cu firicele de mărar.
Batoane crocante de dovlecei:
-
1 cană de făină
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Iohannis a decis comasarea alegerilor pentru propria sa imagine
-
Un oficial rus afirmă că NATO se pregăteşte de un conflict cu Moscova: Acţiunile NATO împotriva Rusiei sunt exersate folosind toate instrumentele
-
TASS: Rusia îl pune pe Volodimir Zelenski pe lista persoanelor căutate. Ce alţi oficiali europeni se află în vizorul Moscovei
-
După Germania şi Cehia, o altă ţară europeană acuză Rusia că a atacat-o cibernetic: S-a aflat şi ea printre ţintele APT28
-
-
2 linguri de mălai
-
1 linguriţă de sare
-
o jumătate de linguriţă de piper
-
3 dovlecei de mărime medie
-
tăiaţi în bucăţi de aproximativ 1,5 cm x 10 cm
-
2 ouă mari, bătute uşor
Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius, se ia o tavă mare de copt şi se căptuşeşte cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Într-o pungă din plastic se combină ingredientele uscate. Bucăţile de dovlecei se dau prin ou, se pun în pungă, se agită pentru a se acoperi cu amestecul de făină, se scot şi se aşază pe tavă. Se stropesc cu puţin ulei (de preferat dintr-un recipient tip spray pentru gătit). Se coc 10 minute, se întorc pe partea cealaltă, se stropesc din nou cu ulei şi se mai lasă 8 - 10 minute. Se servesc calde.
Frigărui cu roşii şi busuioc:
-
16 bulgăraşi mici de mozzarella
-
16 frunze de busuioc proaspăt
-
16 roşii cherry
-
ulei de măsline
-
sare şi piper proaspăt măcinat
-
beţe de frigărui
Roşiile se taie în jumătăţi, iar pe beţe se pun alternativ cu brânza şi busuiocul, se stropesc cu ulei de măsline şi se condimentează.
Coşuleţe de vită cu brânză aromată:
-
16 felii subţiri de friptură sau pastramă de vită
-
o cutie de brânză Boursin (sau altă cremă de brânză moale, aromată cu verdeţuri)
-
2 ardei graşi coloraţi, tăiaţi bastonaşe
Feliile de carne se ung cu brânză, se acoperă cu feliuţele de ardei - care trebuie să depăşească în lungime, într-o parte, lăţimea feliei de carne - şi se rulează, formând coşuleţe.
Creveţi aromatizaţi cu lămâie şi usturoi:
-
3 linguri de usturoi tocat
-
2 linguri de ulei de măsline
-
100 ml zeamă de lămâie
-
1/4 ceaşcă de pătrunjel tocat
-
sare
-
piper
-
600 de grame de creveţi fierţi
Usturoiul se rumeneşte în ulei timp de un minut, se adaugă restul ingredientelor, se ia de pe foc. Într-un bol se pun creveţii, care se acoperă cu sosul de usturoi. Se păstrează la rece.
Canapele cu caise:
-
16 caise uscate
-
linguriţe de brânză cu mucegai albastru
-
fistic măcinat
-
1/2 linguriţă de miere de albine
-
piper proaspăt măcinat
Caisele se ung cu brânză, se acoperă cu fistic, puţină miere şi piper.
Curmale cu prosciutto:
-
16 felii subţiri de prosciutto
-
16 curmale
-
piper proaspăt măcinat
Curmalele se învelesc în prosciutto şi se condimentează.
Măsline cu ierburi:
-
3 ceşti de măsline
-
2 linguriţe de ulei de măsline
-
1/8 linguriţă de oregano uscat
-
1/8 linguriţă de busuioc uscat
-
1 căţel de usturoi zdrobit
-
piper măcinat
Se amestecă ingredientele într-un bol şi se lasă puţin la rece.
Pastă de vinete:
-
3 vinete de mărime medie
-
un ardei gras verde
-
o ceapă de mărime medie
-
sare
-
1/2 lingură de oţet (sau după gust)
-
ulei de măsline
-
3-4 căţei de usturoi
Ceapa se taie felii. Se coc legumele - cu excepţia usturoiului, se curăţă de coajă. Ardeiul gras se pune într-un blender împreună cu ceapa, usturoiul, sare, piper, ulei - se mixează un minut. Se adaugă pulpa vinetelor şi se mai mixează 3 minute. Se serveşte cu pâine prăjită.
Ouă diavoleşti:
-
12 ouă fierte tari, curăţate
-
o jumătate de ceaşcă de maioneză
-
2 linguri de cozi de ceapă verde
-
2 linguriţe de muştar de Dijon
-
sare şi piper proaspăt măcinat
-
boia de ardei pentru decor
Ouăle se taie în jumătate pe lungime, se scoate cu grijă gălbenuşul, care se amestecă cu restul ingredientelor (excepţie va fi boiaua). Se umplu jumătăţile de albuş cu crema rezultată şi se decorează cu boia.
Citește pe alephnews.ro: Un loc de parcare din Amsterdam se vinde cu 500.000 de euro. Cum se justifică prețul
Citește pe www.zf.ro: Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte: Se întâmplă mult mai rapid decât credem şi poate duce la o moarte mult mai brutală decât ne putem imagina
Citește pe www.zf.ro: Elon Musk nu poate să piardă: A câştigat 40 de miliarde de dolari într-o singură săptămână, după ce a dat afară 14.000 de oameni
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk dezvoltă o „mașină de știri” cu ajutorul lui Grok: „Contează doar ce spun oamenii despre știri”
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte: Se întâmplă mult mai rapid decât credem şi poate duce la o moarte mult mai brutală decât ne putem imagina
ANAF scoate tunurile grele: Încep controalele masive la persoanele fizice. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și apoi cu amanta!
PROSPORT.RO
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine păstrat secret din Apuseni
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe