Rezidenţiat: 627 de candidaţi au ales locuri, o singură poziţie a rămas neocupată

Ministerul Sănătăţii a anunţat că s-a finalizat repartiţia candidaţilor la sesiunea extraordinară a concursului de rezidenţiat. Peste 600 de candidaţi au ales locuri şi o singură poziţie a rămas neocupată, a explicat ministerul.

4969 afișări
Imaginea articolului Rezidenţiat: 627 de candidaţi au ales locuri, o singură poziţie a rămas neocupată

Rezidenţiat: 627 de candidaţi au ales locuri, o singură poziţie a rămas neocupată

627 de candidaţi au ales locuri şi posturi la repartiţia de marţi, un singur loc rămânând neocupat la specialitatea chirurgie orală şi maxilo-facială. Această specialitate poate fi aleasă numai de cei cu două diplome de licenţă: medicină şi medicină dentară / stomatologie.

Ultimul candidat care a ales un loc a avut punctajul de 529, faţă de 565, punctajul minim în sesiunea ordinară din toamnă. Poziţiile au fost alese în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute de candidaţi, în limita locurilor şi posturilor disponibile rămase neocupate în sesiunea din toamnă.

„Ministerul Sănătăţii a decis, împreună cu universităţile de medicină şi farmacie, organizarea acestei sesiuni extraordinare suplimentare tocmai pentru a veni în sprijinul tinerilor medici şi pentru ocuparea locurilor în specialităţi deficitare (chirurgie generală, medicina de urgenţă, medicina de familie, neonatologie etc.). O bună pregătire a tinerilor medici admişi în rezidenţiat e esenţială pentru asigurarea în viitor a asistenţei medicale de calitate, iar acesta e scopul procesului de selecţie prin concurs”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Alocarea de locuri la rezidenţiat a ţinut cont de posibilităţile de pregătire în specialitate a universităţilor şi facultăţilor de medicină, a precizat MS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici