REZULTATE BACALAUREAT JUDEŢUL BRĂILA: Rata de promovare de 60 la sută, cel mai ridicat procent la nivel naţional de până acum

Promovabilitatea în sesiunea de vară a examenului de bacalaureat în judeţul Brăila este estimată de către autorităţile şcolare la 60 la sută, din datele de până acum la nivel naţional acest procent ar fi cel mai ridicat.

475 afișări

În judeţul Brăila, procentul de promovabilitate este estimat de autorităţile şcolare la 60, rezultat mai bun decât cel obţinut în ultimii doi ani.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al ISJ Brăila, Romeo Mocanu, în acest judeţ, promovabilitatea la sesiunea din vară a bacalaureatului este de 60 la sută.

Conform sursei citate, din 25 de judeţe din care s-ar cunoaşte în acest moment procentul de promovabilitate, Brăila ar avea cea mai mare rată de elevi care au reuşit să promoveze examenul de maturitate.

În judeţul Brăila, s-au înscris la examenul de bacalaureat 2.429 de elevi, iar prezenţi au fost 2.296.

"Stabilitatea şi seriozitatea oamenilor de la catedră stau în spatele acestui rezultat bun obţinut de elevii din judeţul Brăila. S-au eliminat situaţiile în care un elev avea 9.00 la clasă şi nu reuşea să ia bacalaureatul, s-au făcut simulări foarte aproape de ce înseamnă bacalaureatul, câte două astfel de simulări în anii terminali, evaluări dese care au rol reglator", a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Brăila, Romeo Mocanu.

În judeţul Brăila, în 2010 promovabilitatea la bacalaureat a fost de 59,48 la sută, iar în 2011 a fost de 56.01 la sută.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în 8 iulie se afişează rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor putea fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici