REZULTATE BACALAUREAT JUDEŢUL DÂMBOVIŢA: Peste 61% dintre elevi au picat bacalaureatul. La Grupul Şcolar Agricol Tărtăşeşti, niciun promovat

Peste 61 la sută dintre elevii dâmboviţeni care au susţinut bacalaureatul în sesiunea din vară nu au promovat examenul, la Grupul Şcolar Agricol din Tărtăşeşti niciun candidat nereuşind să obţină notele necesare pentru a promova.

775 afișări

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, procentajul celor care au fost declaraţi admişi în judeţ este de 38,73.

"La Grupul Şcolar Agricol din Tărtăşeşti toţi cei 66 de candidaţi au picat. Pe de altă parte, sunt 15 note de 10.00, din care şase la Colegiul Naţional Târgovişte, şapte la Colegiul Naţional din Pucioasa, o notă la Liceul Teoretic Iancu C. Vissarion Titu şi încă una la Colegiul Naţional din Găeşti", a declarat inspectorul şcolar adjunct al ISJ Dâmboviţa, profesorul Ovidiu Băsceanu.

Conform sursei citate, mediile cele mai mari pe unităţi de învăţământ au fost obţinute la Colegiul Naţional Târgovişte, unde promovabilitatea a fost de 93,07 la sută, şi Colegiul Naţional unde au promovat examenul 92,07 la sută dintre candidaţii care s-au prezentat la probe.

În judeţul Dâmboviţa, pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat au fost constituite 15 centre de examen şi trei centre de evaluare.

Rezultatele au fost afişate în centrele de examen, iar luni, în intervalul orar 8.00-12.00, pot fi depuse contestaţii la secretariatele liceelor unde s-a susţinut proba de examen.

Anul trecut, a fost înregistrat un procent de promovabilitate de 34,98, iar ulterior 28 de elevi dâmboviţeni au promovat bacalaureatul în urma contestaţiilor introduse la centrele de examinare, media promovabilităţii pe judeţ crescând astfel la 35,5 la sută.

La Grupul Şcolar Auto din Târgovişte, unde anul trecut niciunul dintre cei 124 de candidaţi nu promovase examenul, acum s-a înregistrat un procent de 12,96.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici