Rezultate la bacalaureat: În Covasna 32 de candidaţi care fuseseră respinşi au promovat examenul după contestaţii

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut, în judeţul Covasna, de la 44,29 la 45,92 la sută, după rezolvarea celor peste 860 de contestaţii depuse de elevii nemulţumiţi de notele obţinute.

360 afișări
Imaginea articolului Rezultate la bacalaureat: În Covasna 32 de candidaţi care fuseseră respinşi au promovat examenul după contestaţii

Rezultate la bacalaureat: În Covasna 32 de candidaţi care fuseseră respinşi au promovat examenul după contestaţii (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, a declarat vineri că în Covasna procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat a crescut la 45,92, în condiţiile în care înaintea rezolvării contestaţiilor era de 44,29.

Keresztely Irma a subliniat că 32 de candidaţi care fuseseră respinşi au reuşit să promoveze examenul.

Astfel, potrivit datelor finale oferite de ISJ Covasna, la examene s-au înscris în total 2.014 absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care s-au prezentat la probe 1.977.

În Covasna, au fost eliminaţi trei elevi pe parcursul examenelor.

Dintre cei 1.977 de candidaţi prezenţi la examene, 908 au reuşit să promoveze bacalaureatul, potrivit rezultatelor finale, în urma evaluării contestaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici