Rochia de mireasă a Elodiei Ghinescu, între bunurile sustrase de Cristian Cioacă

Poliţistul Cristian Cioacă a refuzat pe parcursul urmăririi penale să colaboreze cu anchetatorii în dosarul în care e judecat pentru furt între soţi şi a refuzat să spună unde a dus bunurile furate, între care se numără un văl de borangic şi rochia de mireasă a Elodiei Ghinescu, arată rechizitoriul.

144 afișări
Imaginea articolului Rochia de mireasă a Elodiei Ghinescu, între bunurile sustrase de Cristian Cioacă

Rochia de mireasă a Elodiei Ghinescu, între bunurile sustrase de Cristian Cioacă (Imagine: Zoltan Racz/Mediafax Foto)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au finalizat, joi, rechizitoriul poliţistului Cristian Cioacă şi au dispus trimiterea acestuia în judecată pentru "furt între soţi", după ce şi-a însuşit bunuri ale soţiei sale dispărute, avocata Elodia Ghinescu, valoarea totală a bunurilor fiind evaluată la 700.000 de lei.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, între bunurile sustrase de Cioacă se numără decoraţii militare, fotografii vechi de familie, un văl de borangic, costume naţionale, o haină de blană şi rochia de mireasă a Elodiei Ghinescu.

De asemenea, din cabinetul de avocatură al Elodiei Ghinescu au dispărut bunuri precum cărţi de specialitate, diplome, mobilier şi laptop.

În rechizitoriul procurorilor sunt cuprinse declaraţii ale şefului de scară al blocului în care ar fi locuit cei doi, declaraţii potrivit cărora Cioacă ar fi fost văzut în repetate rânduri plecând cu genţi foarte voluminoase. Cioacă a închiriat apartamentul unor cetăţeni polonezi, după ce s-a mutat la Piteşti, iar în apartament mai exista doar mobilier, fără lucrurile personale ale Elodiei Ghinescu, potrivit datelor din rechizitoriu.

De asemenea, o altă martoră, o jurnalistă care a intrat în locuinţa lui Cioacă în 26 noiebmrie 2007, le-a declarat anchetatorilor că a văzut în dressing mai multe haine de damă şi poşete, iar Cioacă i-a spus că vrea să ducă hainele la un second-hand şi chiar a întrebat-o dacă nu vrea o haină de blană.

Procurorii mai notează, totodată, că poliţistul nu a oferit nicio informaţie despre locurile unde s-ar afla bunurile. Mai mult, "pe parcursul urmăririi penale, el a refuzat să colaboreze cu organele de cercetare penală", se menţionează în rechizitoriu.

Urmăriea penală împotriva lui Cioacă în acest dosar a început în septembrie 2009, când foştii săi colegi de la Secţia 3 de Poliţie Braşov i-au adus la cunoştinţă acestuia, conform procedurii, că a fost începută urmărirea penală pe numele lui pentru acuzaţia de "furt între soţi". Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri formulate în 18 septembrie 2008 de către părinţii Elodiei Ghinescu, care au solicitat atunci punerea sub sechestru asiguratoriu a apartamentului din Braşov al cuplului, pentru ca Cioacă să nu îl poată vinde, aşa cum intenţiona.

Acesta este cel de-al patrulea dosar penal al lui Cioacă după cel în care este acuzat de omor a soţiei sale dispărute de la domiciliu, cel pentru violarea corespondenţei prin e-mail a acesteia şi cel al cărui obiect este anularea contractului de închriere a garsonierei din cartierul Tractorul din Braşov. După trei ani de căutări, trupul avocatei Ghinescu nu a fost găsit, iar soţul acesteia rămâne în continuare principalul suspect în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici