România, păzită de bodyguarzi. Pentru fiecare poliţist există doi agenţi de pază privaţi

România figurează în topul european al numărului de agenţi de pază. Potrivit unui studiu realizat de de Confederaţia Europeană a Serviciilor de Securitate Privată de la Bruxelles, numărul de bodyguarzi din ţara noastră este de peste 100.000, dublu faţă de numărul de poliţişti. În topul prezentat în Carta albă a CESSP, Ungaria ocupă locul I, urmată de România şi Cehia.

185 afișări
Imaginea articolului România, păzită de bodyguarzi. Pentru fiecare poliţist există doi agenţi de pază privaţi

România, păzită de bodyguarzi. Pentru fiecare poliţist există doi agenţi de pază privaţi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

În România funcţionau, la sfârşitul anului trecut, 1122 de companii private de pază, în care activau 107.000 de agenţi. Raportat la zece mii de locuitori, în ţara noastră existau câte 25 de poliţişti şi respectiv 49 de agenţi de pază.

Spre comparaţie, în Ungaria sunt 105 mii agenţi de pază, fiind 104 agenţi şi 39 de poliţişti la 10.000 de locuitori, în Spania 165 de mii de agenţi, câte 18 la zece mii de locuitori şi câte 49 de poliţişti. În Marea Britanie, la zece mii de locuitori există câte 22 de poliţişti şi 19 agenţi, iar în Germania câte 30 de poliţişti şi 20 de agenţi. În Franţa sunt încadraţi 160 de mii de agenţi, care lucrează pentru 4500 de firme de pază, cu o rată de 38 de poliţişti şi 24 de agenţi la zece mii de locuitori. În ţara vecină, Bulgaria, sunt 56 de mii de agenţi, la zece mii de locuitori revenind câte 62 de poliţişti şi 74 de agenţi.

Citeşte mai multe despre numărul bodzguarzilor din România pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici