România rămâne în urmă cu PNRR

  • Italia a ajuns la un acord cu UE pentru redresare economică de 220 miliarde euro
  • România ar urma să primească 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană
  • Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu a fost aprobat de Comisia Europeană
  • Franţa şi Germania prezintă împreună planurile naţionale de redresare
  • Corina Creţu: Am văzut o detaşare care mă îngrijorează, asta e şansa României la dezvoltare
545 afișări
Imaginea articolului România rămâne în urmă cu PNRR

România rămâne în urmă cu PNRR

România nu a reuşit încă să atragă miliardele de euro de la Uniunea Europeană pentru relansarea economică. Alte state însă stau foarte bine la acest capitol. Portugalia şi Italia au trimis deja formele finale ale planului national de redresare şi rezilienţă. Italia a ajuns la un acord pentru 220 de miliarde de euro, cel mai mare plan de investiţii realizat vreodată. Corina Creţu, europarlamentar, membră în Comisia pentru controlul bugetar îţi spune unde greşeşte România.

„Există diferenţe foarte mari în legătură cu pregătirea personalului care lucrează în domeniul fondurilor europene. Acest domeniu nu este supus schimbărilor politice atât de dese care există în România 

Proiecte concrete, mature sunt foarte greu de făcut, trebuie specialişti şi trebuie şi o coordonare foarte strânsă. Cei de la guvernare sunt şi foarte netransparenţi în folosirea resurselor.”, a afirmat europarlamentarul Corina Creţu. 

După 14 ani de la aderarea la UE, România a primit 60 de miliarde de Euro însă nu a reuşit să-i cheltuiască pe toţi. Trist, dar adevărat. Portugalia e un bun exemplu. Ea a cheltuit de fiecare dată fondurile europene cu mult înainte de deadline.

„Cred că trebuie, în primul rând, să existe un corp, poate în subordinea primului ministru, care să coordoneze toate aceste proiecte, astfel încât, poate, la un moment dat, România să depăşească faima pe care o are, din păcate, la nivel european, că nu reuşeşte să-şi cheltuiască banii în timp”, a mai spus Creţu. 

Franţa şi Germania au făcut apel la unitate şi şi-au prezentat împreună planurile naţionale de redresare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici