Românii, chemaţi la o adunare naţională la Sfântu Gheorghe, într-un clip postat pe Youtube - VIDEO

"Toţi românii din ţară" sunt chemaţi, pentru data de 26 iunie, într-un videoclip postat pe Youtube, la o adunare naţională, la Sfântu Gheorghe, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, al cărui nume apare printre organizatori, delimitându-se însă de această acţiune.

1742 afișări
Imaginea articolului Românii, chemaţi la o adunare naţională la Sfântu Gheorghe, într-un clip postat pe Youtube  - VIDEO

Românii, chemaţi la o adunare naţională la Sfântu Gheorghe, într-un clip postat pe Youtube - VIDEO

Mai multe organizaţii civice româneşti au lansat, miercuri, într-un videoclip postat pe Youtube, o "chemare către toţi românii din ţară" pentru a merge, în data de 26 iunie, la Sfântu Gheorghe, la o mare adunare naţională.

Îndemnul, intitulat "26 iunie 2011 - Mobilizare naţională la Sfântu Gheorghe", vine în contextul reorganizării administrative a ţării, în apel fiind specificat faptul că manifestaţia este organizată pentru apărarea unităţii teritoriale, identităţii naţionale şi credinţei străbune.

Participanţii la această "mare adunare naţională" sunt aşteptaţi să aducă icoane şi steaguri tricolore şi să se îmbrace în costume populare.

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, al cărui nume apare printre organizatori, a transmis, miercuri, un comunicat, în care arată că este invocat "în mod abuziv".

Conducerea Forumului precizează că nu se află printre organizatorii acestei adunări.

"Citarea abuzivă a forumului, fără acordul acestuia, poate fi interpretată ca o provocare care încearcă decredibilizarea acestuia. Precizăm că o asemenea adunare nu este bine venită şi în acest sens facem apel la cei care o organizează să o anuleze", conchide conducerea FCRCHM.

În îndemn apar doar mesaje scrise precum "România este sub asediul ungurilor" şi "Dizolvarea judeţelor va distruge dovezile existenţei noastre istorice pe aceste meleaguri", organizatorii, precum şi apelul în sine şi are sub o sută de vizualizări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici